Sol-stelsel, Joél-stelsel, Thantur-Lok, M 30 – januari 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1965 • 0906    MISSIE VAN DE BODE


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Julian Tifflor, Bré Tsinga, Blo Rakane, Bostich I.


In het grote conflict tussen de Coalitie Thoregon, die zich inzet voor vrede in de kosmos, en de mysterieuze Shabazza, konden Perry Rhodan en zijn metgezellen een tijdje geleden een geweldig succes boeken: ze slaagden erin de SOL te veroveren.

Daarmee is het oeroude generatieruimteschip, dat door Shabazza's hulptroepen ingrijpend werd veranderd, na honderden jaren weer in het bezit van de mensheid. Maar toen de SOL zijn eerste reis met een nieuwe bemanning aanving, speelde het boordbrein SENECA vals spel niemand wist dat de computer onder controle stond van een zogenaamde nano-colonne.

De SOL moest eigenlijk naar de galaxie Gorhoon vliegen, maar kwam in plaats daarvan in de Melkweg terecht. Daar lukte het Perry Rhodan en zijn getrouwen pas na moeizame gevechten de controle over het eigen ruimteschip terug te winnen.

Bij het Zwarte Gat in het centrum van de galaxie van de mensheid lijkt opnieuw een fikse strijd op te gaan laaien. De reusachtige Kosmische Fabriek MATERIA zit daar achter een totnogtoe onbekende superintelligentie aan. Rhodan beseft, dat van dit conflict het voortbestaan van de Coalitie Thoregon en waarschijnlijk ook van de mensheid afhangt. Daarom moet de Terraan ingrijpen. Hij vertrekt voor de missie van de Bode ...


Ondanks alle waakzaamheid in Mirkandol: de Galactische volkeren hebben de samenwerking met Perry Rhodan en de Coalitie Thoregon geweigerd. De Terraan staat met de SOL zo goed als alleen tegenover de gigantische Kosmische Fabriek MATERIA. Een sprankje hoop bij alle misère is alleen de opstelling van de Haloeters, die naar Chearth vertrekken.

Daar is de situatie voor de helpers uit de Melkweg nog steeds zo goed als uitzichtloos. De GILGAMESCH en het handjevol Maahk-schepen vormen geen grote hulp tegen de invasievloot van de Algioten.


Oorspronkelijke titel: Mission des Boten

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema