< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1965 • 0906    MISSIE VAN DE BODE


In het grote conflict tussen de coalitie Thoregon, die zich inzet voor vrede in de kosmos, en de mysterieuze Shabazza, konden Perry Rhodan en zijn metgezellen een tijdje geleden een geweldig succes boeken: ze slaagden erin de SOL te veroveren.

Daarmee is het oeroude generatieruimteschip, dat door Shabazza's hulptroepen ingrijpend werd veranderd, na honderden jaren weer in het bezit van de mensheid. Maar toen de SOL zijn eerste reis met een nieuwe bemanning aanving, speelde het boordbrein SENECA vals spel niemand wist dat de computer onder controle stond van een zogenaamde nano-colonne.

De SOL moest eigenlijk naar de galaxie Gorhoon vliegen, maar kwam in plaats daarvan in de Melkweg terecht. Daar lukte het Perry Rhodan en zijn getrouwen pas na moeizame gevechten de controle over het eigen ruimteschip terug te winnen.

Bij het Zwarte Gat in het centrum van de galaxie van de mensheid lijkt opnieuw een fikse strijd op te gaan laaien. De reusachtige kosmische fabriek MATERIA zit daar achter een tot nog toe onbekende superintelligentie aan. Rhodan beseft, dat van dit conflict het voortbestaan van de coalitie Thoregon en waarschijnlijk ook van de mensheid afhangt. Daarom moet de Terraan ingrijpen. Hij vertrekt voor de missie van de Bode ...


Ondanks alle waakzaamheid in Mirkandol: de Galactische volkeren hebben de samenwerking met Perry Rhodan en de coalitie Thoregon geweigerd. De Terraan staat met de SOL zo goed als alleen tegenover de gigantische kosmische fabriek MATERIA. Een sprankje hoop bij alle misère is alleen de opstelling van de Haloeters, die naar Chearth vertrekken.

Daar is de situatie voor de helpers uit de Melkweg nog steeds zo goed als uitzichtloos. De GILGAMESCH en het handjevol Maahk-schepen vormen geen grote hulp tegen de invasievloot van de Algioten.


Oorspronkelijke titel: Mission des Boten

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Scriptura/S.J. SinnemaOndertitel: de SOL in het kristalimperium – Rhodan appelleert aan de galaxie.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel, Joél-stelsel, Thantur-Lok, M30 – januari 1291 NGT (4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De zesde bode van Thoregon vertrekt voor een heikele politieke missie. Julian Tifflor – De Terraan wordt een nieuwe opdracht toebedeeld. Bré Tsinga – De kosmopsychologe wordt getuige van een groot Haloets bouwwerk. Blo Rakane – De witte Haloeter valt voor het eerst op. Bostich Ⅰ – De imperator van het kristalimperium bespeurt een politieke kans.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende