< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1964 • 0905    EEN WITTE HALOETER


In het grote conflict tussen de Thoregon coalitie, die zich voor de vrede in de kosmos inzet, en de altijd mysterieuze Shabazza, konden Perry Rhodan en zijn metgezellen niet zo lang geleden een geweldig succes boeken: het lukte ze, de SOL te heroveren.

Daarmee is het eeuwenoude generatieschip, dat door Shabazza's hulptroepen sterk veranderd werd, na vele honderden jaren weer in het bezit van de mensheid gekomen. Maar toen de SOL met een nieuwe bemanning vertrok voor haar eerste reis, speelde de boordcomputer SENECA vals - niemand wist dat de positron onder controle van een zogeheten nano-colonne stond.

Eigenlijk moest de SOL naar de galaxie Gorhoon vliegen, maar in plaats daarvan kwam ze in de Melkweg terecht. Daar lukte het Perry en zijn getrouwen pas na enkele zware gevechten, de controle over het eigen ruimteschip terug te krijgen. Bij het zwarte gat in het centrum van de galaxie van de mensheid schijnt er opnieuw een groot gevecht te ontstaan.

In de tussentijd hebben de Haloeters het initiatief genomen, hoewel nogal ongemerkt. Op Terra wordt bijvoorbeeld Blo Rakane actief. Hij is een heel bijzonder wezen uit zijn eeuwenoude volk want Blo Rakane is een witte Haloeter ...


In de galaxie van de mensheid heerst er klaarblijkelijk een heel merkwaardige spanningsverhouding: er zouden zich binnenkort grote ontwikkelingen kunnen voordoen, maar niemand in de Melkweg kan dit exact voorspellen.

Het bestaan van de kosmische fabriek MATERIA in het zwarte gat van het centrum van de Melkweg, behoort net zo tot de onbekende factoren voor de nabije toekomst als de merkwaardige houding van de Haloeters.


Oorspronkelijke titel: Ein weißer Haluter

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: de gigant zoekt naar informatie – een val voor Bré Tsinga.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel, Joél-stelsel – januari 1291 NGT (4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gucky – De muisbever maakt zich zorgen om een van zijn oudste vrienden. Icho Tolot – De Haloeter wisselt van verschillende gevoelens. Bré Tsinga – De kosmopsychologe kiest duidelijk partij. Dr. Galan Wojtyczek – De medicus waagt een riskant experiment. Julkyan Ziriamber – Een agent van het Arkoonse kristalimperium. Blo Rakane – Een heel bijzondere Haloeter.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende