Karakhoum, Duxic-stelsel, Krimor-stelsel – augustus tot november 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1963 • 0904    DE VORMGEVERS


Hoofdpersonen: Aba Ossaq, Alaska Saedelaere, Vaiyatha, Gabrel Gurh, Toricelly.


In het grote conflict tussen de Coalitie Thoregon die zich inzet voor de vrede in de kosmos, en aan de andere kant de nog altijd mysterieuze Shabazza hebben Perry Rhodan en zijn vrienden een enorm succes behaald: Het lukte ze de SOL te veroveren.

Het oeroude generatieschip dat door de hulptroepen van Shabazza sterk werd veranderd, is na vele eeuwen weer in bezit van de mensheid; maar toen de SOL met de nieuwe bemanning aan zijn eerste reis begon werd SENECA zonder dat iemand het merkte, gecontroleerd door een zogenaamde Nano-colonne.

Het doel van de SOL was de galaxie Gorhoon maar in werkelijkheid vloog het schip naar de Melkweg. Daar lukte het Perry Rhodan en zijn bemanning de controle over het schip terug te krijgen.

Een andere Terraan is intussen met een heel ander schip onderweg: Alaska Saedelaere die bij Alashan aan boord van een virtueel schip is genomen. Het raadselachtige object dat door de Baolin-Nda's is gebouwd, is een van de belangrijkste projecten van de Coalitie Thoregon maar de meeste achtergronden zijn Alaska onbekend.

Een van die achtergronden betreft het eerste Thoregon-volk waarover de Terraan tot nu toe niets bekend is. Hij krijgt daarover nieuwe informatie van de Vormgevers ...


Nog enkele grote verbanden worden duidelijk: Als eerste Thoregon-volk onthullen de Vormgevers een deel van hun geheimen. Alaska Saedelaere weet nu wie er achter de aanvallen op de galaxieën van de Coalitie Thoregon steekt. Het is alleen jammer dat hij deze informatie niet kan doorgeven aan zijn Terraanse vrienden ...


Oorspronkelijke titel: Die Gestalter

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown