< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1962 • 0903    HET VIRTUELE SCHIP


In het grote conflict tussen de coalitie Thoregon, dat zich inzet voor de vrede in de kosmos en de net als voorheen mysterieuze figuur Shabazza konden Perry Rhodan en zijn begeleiders onlangs een enorm succes boeken: het lukte hen, de SOL te veroveren.

Het eeuwenoude generatieruimteschip, dat door de hulptroepen van Shabazza ingrijpend is gemodificeerd, is na vele eeuwen weer in het bezit van de mensheid. Maar als de SOL aan haar eerste reis met een nieuwe bemanning begint, speelt het scheepsbrein SENECA een dubbelrol niemand wist, dat de positroniek onder controle van zogenaamde nanocolonne staat. Eigenlijk moest de SOL naar de galaxie Gorhoon vliegen, in plaats daarvan kwam het schip in de Melkweg aan. Daar lukte het Perry Rhodan en zijn volgelingen na verbeten gevechten, de controle over het eigen ruimteschip te heroveren.

Een andere Terraan is intussen met een heel ander ruimteschip onderweg: Alaska Saedelaere werd bij Alashan aan boord van een virtueel schip gehaald. Het raadselachtige object, dat door de Baolin-Nda werd gebouwd, is onderdeel van een van de belangrijkste projecten van de coalitie Thoregon - hoewel Alaska veel van de achtergronden nog helemaal niet kan weten.

Wat het doel precies is, blijft hem eveneens onbekend. Kennelijk zijn alle doelen alleen het virtuele schip bekend...


De geschiedenis van de vormgever gaat ver terug in het verleden van de coalitie Thoregon. Op veel vragen zal dus op korte termijn een antwoord worden gevonden. Maar de vormgevers en hun galaxie zijn ook het doel van het virtuele ruimteschip, waarmee Alaska Saedelaere al enige tijd onderweg is.


Oorspronkelijke titel: Das virtuelle Schiff

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Alaska Saedelaere gaat op reis – Aan boord van een raadselachtig object.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Karakhoum – maart tot augustus 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere – Een Terraan gaat met een virtueel schip op een verre reis. Vaiyatha – een projectie van de scheepscomputer geeft nuttig advies. Aba Ossaq – Een jonge vormgever begint zijn leven in de lege ruimte tussen de galaxies. Gabrel Gurh – Een oude vormgever wordt de pleegvader van 'licht der sterren'. Jorim Azao – Het gezinshoofd van de vormgevers twijfelt aan opvolgers.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende