< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1960 • 0901    GEVANGENE VAN DE BOORDCOMPUTER


In het grote conflict tussen de Thoregon Coalitie, die zich voor vrede in de kosmos inzet, en de altijd mysterieuze Shabazza konden Perry Rhodan en zijn metgezellen gedurende enige tijd een geweldig succes boeken: het lukte ze, de SOL te heroveren.

Daarmee is het eeuwenoude generatieschip, dat door Shabazza's hulptroepen sterk aangepast werd, na vele honderden jaren weer in het bezit van de mensheid. Het probleem daarbij is: door de gevechten zijn vele afdelingen van het schip zwaar beschadigd geraakt; het is nog steeds beperkt in staat tot vliegen. Perry Rhodan weet echter, dat dit slechts een gedeeltelijke zege is. Zoals voorheen beschikken de tegenstanders van de mensheid over wapens en machtsmiddelen, waarvan de kracht en het karakter volledig onbekend zijn. Om Shabazza en zijn bondgenoten beslissend te kunnen verslaan, heeft Perry Rhodan, de zesde bode van Thoregon, op de eerste plaats nieuwe informatie nodig.

Dat kan hij opnieuw alleen van Thoregon zelf krijgen. Dus vertrekt de SOL van de galaxie DaGlausch voor de grote reis naar Gorhoon. Maar de boordcomputer SENECA speelt vals en misleidt de bemanning compleet. In plaats van in Gorhoon komt de groep Terranen in de Melkweg aan, uitgerekend in het Sol thuisstelsel. Ten overvloede is de groep gevangene van de boordcomputer ...


De boordcomputer heeft het opnieuw klaargespeeld: ondanks alle pogingen van Perry Rhodan en zijn metgezellen geeft SENECA de macht over de SOL nog niet uit handen; net als voorheen is het halterruimteschip in de macht van de positron.

De volgende aanval van de gevangenen moet daarom op SENECA zelf zijn gericht, daarvan is een ieder zich bewust.


Oorspronkelijke titel: Gefangene des Bordgehirns

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: tussen Terra en Trokan – SENECA neemt het commando over.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – december 1290 NGT/januari 1291 NGT (4877-4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De cellenactiveerderdrager moet vechten tegen de boordpositron. Cistolo Khan – De LVT-commissaris krijgt onverwachts bezoek. Gucky – De Ilt is bang voor een oude bekende. Monkey – De Oxtorner is belast met de sector van een externe operatie. Reginald Bull – De Terraan sluit zich aan bij het verrassingscommando. Genhered Zensch Meved – De Nonggo heeft een gedenkwaardige ontmoeting.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende