DaGlausch, Sol-stelsel – augustus tot december 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1959 • 0852    IN HYPERTAKT


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Monkey, Tautmo Aagenfelt, Don Kerk'radian, Ruud Servenking, Fee Kellind.


In het grote conflict tussen de Coalitie Thoregon die zich inzet voor de vrede in de kosmos, en aan de andere kant de nog altijd mysterieuze Shabazza hebben Perry Rhodan en zijn vrienden een enorm succes behaald: Het lukte ze de SOL terug te veroveren.

Het oeroude generatieschip dat door de hulptroepen van Shabazza sterk werd veranderd, is na vele eeuwen weer in bezit van de mensheid, maar het probleem is dat veel installaties zwaar zijn beschadigd. In ieder geval kan de SOL vliegen, al is het op een beperkte manier.

Perry Rhodan weet dat het een deeloverwinning is. De tegenstanders van de mensheid beschikken over machtsmiddelen en wapens waarvan de sterkte en de aard totaal onbekend zijn. Om Shabazza te kunnen verslaan heeft Rhodan, de Zesde Bode van Thoregon, in de eerste plaats informatie nodig.

Die kan hij alleen van Thoregon zelf krijgen. De weg daarheen brengt hem opnieuw op de Brug in de oneindigheid, waarmee alles niet lang geleden is begonnen. De dichtstbijzijnde toegang bevindt zich in de galaxie Gorhoon. De vlucht erheen gebeurt in hypertakt ...


Rhodan en de bemanningsleden van de SOL beleven een dubbele verrassing: Ze zijn aangekomen bij een volledig verkeerd doel, het scheepsbrein SENECA heeft hen maandenlang kunnen bedriegen.


Oorspronkelijke titel: Im Hypertakt

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Brown