< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1959 • 0852    IN HYPERTAKT


In het grote conflict tussen de coalitie Thoregon die zich inzet voor de vrede in de kosmos, en aan de andere kant de nog altijd mysterieuze Shabazza hebben Perry Rhodan en zijn vrienden een enorm succes behaald: Het lukte ze de SOL terug te veroveren.

Het oeroude generatieschip dat door de hulptroepen van Shabazza sterk werd veranderd, is na vele eeuwen weer in bezit van de mensheid, maar het probleem is dat veel installaties zwaar zijn beschadigd. In ieder geval kan de SOL vliegen, al is het op een beperkte manier.

Perry Rhodan weet dat het een deeloverwinning is. De tegenstanders van de mensheid beschikken over machtsmiddelen en wapens waarvan de sterkte en de aard totaal onbekend zijn. Om Shabazza te kunnen verslaan heeft Rhodan, de Zesde Bode van Thoregon, in de eerste plaats informatie nodig.

Die kan hij alleen van Thoregon zelf krijgen. De weg daarheen brengt hem opnieuw op de brug in de oneindigheid, waarmee alles niet lang geleden is begonnen. De dichtstbijzijnde toegang bevindt zich in de galaxie Gorhoon. De vlucht erheen gebeurt in hypertakt ...


Rhodan en de bemanningsleden van de SOL beleven een dubbele verrassing: Ze zijn aangekomen bij een volledig verkeerd doel, het scheepsbrein SENECA heeft hen maandenlang kunnen bedriegen.


Oorspronkelijke titel: Im Hypertakt

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Swen Papenbrock

Plantekening (Duits exclusief): ruimteschip van de Solmothen: PERLAMARIN V door Torsten Renz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: ze willen naar Gorhoon – de grote reis van de SOL.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Sol-stelsel – augustus tot december 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Ruben Caldrogyn – Perry Rhodan – De zesde bode van Thoregon vertrekt naar Gorhoon. Monkey – De Oxtorner interesseert zich voor de veiligheidstekorten aan boord van de SOL. Tautmo Aagenfelt – De fysicus wordt identiek meervoudig bestolen. Don Kerk'radian – De TLD-agent verzamelt handtekeningen aan boord. Ruud Servenking – De technicus staat voor de grootste reparatie-opgave van zijn leven. Fee Kellind – De voormalige TLD-agente is commandante van de THOREGON ZES.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende