Chearth – december 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1958 • 0851    DE OXTORNER EN ZIJN OKRILL


Hoofdpersonen: Denor Massall, Tarlan, Vincent Garron, Atlan da Gonozal, Mhogena, Vil an Desch.


Sinds enige tijd is de mensheid betrokken bij een conflict van kosmisch formaat - en dat, hoewel de meerderheid van de Terranen niet eens weet, hoe en waar het front precies loopt. Aan de ene kant staat de coalitie Thoregon, het vreedzame verbond van volkeren uit zes galaxieën. Binnenkort moet de mensheid deel uitmaken van die coalitie.

Aan de andere kant staat een wezen met de naam Shabazza, dat in opdracht van nog onbekende machten handelt en kennelijk de beschikking heeft over enorme machtsmiddelen.

In Chearth, de thuishaven van de Gharrers, het vijfde volk van Thoregon, is eveneens sprake van een grote dreiging: de Algiotische Zwervers hebben de galaxie met een gigantische vloot van 200.000 ruimteschepen aangevallen. Mhogena, de 5e bode van Thoregon, kwam daarom naar de Melkweg om de mensen en hun bondgenoten om hulp te vragen.

De hulp komt op gang - maar het is slechts een kleine vloot. Terwijl de meerderheid van de Melkwegbewoners, waaronder zelfs de Terranen, niet het besluit kunnen nemen, de Gharrers te hulp te schieten, nemen de Maahks met tien oorlogsschepen deel aan de expeditie. Het sterkste schip van de vloot is echter de GILGAMESCH, het officiële vlaggenschip van de dragers van een cellenactiveerder.

Elf schepen moeten een hele galaxie redden. Dat klinkt niet echt hoopgevend. De enige hoop van de bondgenoten is dan ook, tegen de Algioten ten strijde te trekken. Twee wezens zijn daarbij van groot belang: de Oxtorner en zijn Okrill ...


De situatie in Chearth is ook na de laatste ontwikkelingen alles behalve bijzonder bevredigend. De Algiotische Zwervers controleren een groot deel van de galaxie rondom de zonnekluis met hun schepen; de aanvallen van de Galaxers onder leiding van Atlan zijn niet meer dan speldenprikken. Hoe de situatie zich rondom de zonnekluis verder ontwikkelt, moet dus worden afgewacht - de tijd verstrijkt in het nadeel van de Chearthers en de Galaxers.


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks keren we terug naar Perry Rhodan zelf. De onsterfelijke Terraan is met de dramatisch onderbezette SOL onderweg naar Gorhoon.


Oorspronkelijke titel: Der Oxtorner und sein Okrill

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn