< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1957 • 0850    DOELWIT PADDENSTOELDOM


Sinds enige tijd is de mensheid verwikkeld in een conflict van kosmische omvang. Aan de ene kant staat de coalitie Thoregon, het vredelievende samenwerkingsverband van volkeren uit zes galaxies. Binnenkort zal de mensheid tot deze coalitie gaan behoren. De Terraan Perry Rhodan is al tot zesde bode van Thoregon benoemd.

Maar aan de andere kant staat Shabazza, het wezen dat in opdracht van nog onbekende machten handelt. Shabazza's manipulaties zaaiden verderf: zo werden onder andere in de Melkweg 52 planeten compleet ontvolkt.

In de galaxie Chearth, het vaderland van het vijfde Thoregon-volk, de Gharrers, is eveneens een bedreigende ontwikkeling ingezet: de Algiotische Zwervers hebben de galaxie met een enorme vloot aangevallen. Mhogena, de vijfde bode van Thoregon, is daarom naar de Melkweg toegekomen, om de mensheid om hulp te vragen.

De hulp komt op gang - maar het is slechts een kleine vloot. Terwijl de Melkwegbewoners, onder wie zelfs de Terranen, maar niet van de noodzaak doordrongen konden raken de Gharrers te hulp te komen, deden de Maahks uit Andromeda met tien oorlogsschepen aan de expeditie mee. Maar het machtigste schip van de vloot is de GILGAMESCH, het officiële vlaggenschip van de activeerderdragers.

Elf schepen moeten een hele galaxie redden. Dat klinkt hopeloos. Maar Atlan, de onsterfelijke Arkonide, voert de vloot in de slag aan en verovert met het gebied rond de planeet Thagarum een belangrijk bastion van de tegenstander. Daarna besluiten Atlan en zijn bondgenoten tot het doelwit PADDENSTOELDOM ...


De Galaxers en hun bondgenoten zijn in Chearth een stap verder gekomen: ze hebben een van de belangrijkste leidende krachten van de Algioten en de misschien wel belangrijkste planeet van de galaxie in handen gekregen. Maar het fanatisme van de Algiotische zwervers alleen met wapengeweld bestrijden, is beslist een uitzichtloze onderneming. Vooral, omdat de zonnekluis kennelijk Op grote schaal wordt gemanipuleerd ...


Oorspronkelijke titel: Angriffsziel Pilzdom

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: eindstrijd in de gifgashel – Siganesen brengen de beslissing.


Locatie en tijdsruimte: Chearth, Lhanzoo-stelsel – december 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Domino Ross – De Siganese vechtjas gebruikt militaire methodes. Biniya Kaynor – De Siganees komt ongewenst in contact met hagediswezens. Soglan Schweathan, Alguin Atork en Varano Maskapor – Andere Siganesen van het speciale Camelot-actiecommando. Marcom Bannister – De technicus bezit enige zeer onaangename karaktereigenschappen. Khona – De Gharrer-wetenschapper merkt ongewone voorvallen in de zonnenkluis.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende