< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1956 • 0849    HET HUIS VAN NISAARU


De mensheid is sinds enige tijd verwikkeld in een conflict van kosmische afmetingen - zonder dat de meerderheid van Terranen weet, waar zich de fronten daarvan bevinden. Aan de ene kant staat de Thoregon coalitie, het vreedzame verbond van volken uit zes verschillende galaxies. Tot deze coalitie dient de mensheid spoedig te behoren. Met Perry Rhodan werd er al een Terraan tot zesde bode van Thoregon benoemd.

Aan de andere kant staat echter een wezen, Shabazza genaamd, dat in opdracht van nog onbekende machten handelt en blijkbaar over immense machtsmiddelen kan beschikken. Shabazza's manipulaties brachten dood en verderf over de bewoners van verschillende galaxies: er werden onder andere 52 planeten compleet ontvolkt in de Melkweg.

In Chearth, de thuishaven van de Gharrers, het vijfde Thoregon-volk, heeft zich eveneens een dreigende ontwikkeling ingezet: de Algiotische zwervers hebben de galaxie met een gigantische vloot van 200.000 ruimteschepen aangevallen. Mhogena, de vijfde bode van Thoregon, kwam daarom naar de Melkweg om de mensheid en hun bondgenoten om hulp te vragen.

Die hulp komt op gang - maar het is slechts een kleine vloot. Terwijl de Melkweg-volken, waaronder zelfs de Terranen, na een innerlijke strijd niet tot een besluit kunnen komen om de Gharrers te helpen, nemen de Maahks uit de Andromeda-nevel deel aan de expeditie met tien gevechtsschepen. Het sterkste schip van de vloot is echter de GILGAMESCH, het officiële vlaggenschip van de dragers van een cellenactiveerder.

Elf schepen moeten een hele galaxie redden. Dat klinkt uitzichtloos. Maar Atlan, de onsterfelijke Arkonide, voert de vloot aan in de veldslag en verovert met de omgeving van de planeet Thagarum, een belangrijk bastion van de tegenstander. De volgende stap moet nu echter zijn, kosmische bondgenoten te vinden. Dat kan alleen Mhogena - daarom reist hij naar het Huis van Nisaaru ...


De reis lijkt voor niets te zijn geweest; de bemanning van de ANUBIS had weliswaar een bijzondere ontmoeting, maar het resultaat ervan kon niemand tevreden stellen. Op hetzelfde tijdstip vinden er in de galaxie Chearth andere militaire manoeuvres plaats, vooral op de planeet Thagarum en in zijn nabije kosmische omgeving.


Oorspronkelijke titel: Das Haus der Nisaaru

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: onderweg met de ANUBIS – ze zoeken een superintelligentie.


Locatie en tijdsruimte: Chearth, Lhanzoo-stelsel – november/december 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Mhogena – De vijfde bode van Thoregon zoekt contact met een superintelligentie. Vincent Garron – De geheimzinnige mutant worstelt met zichzelf. Tuyula Azyk – Het Blues-meisje heeft een hele speciale ontmoeting. Darla Markus – De jonge arts kan haar antipathie maar slecht verbergen. Hermon von Ariga – De commandant van de ANUBIS vertrekt voor een vlucht door Chearth.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende