Chearth, Aguilon-sterrenhoop, Raggan-stelsel – september tot november 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1954 • 0847    BESTEMMING CHEARTH


Hoofdpersonen: Atlan da Gonozal, Mhogena, Ganzetta, Vincent Garron, Tuyula Azyk, Ronald Tekener.


Sinds enige tijd is de mensheid betrokken bij een conflict van kosmisch formaat - en dat, hoewel de meerderheid van de Terranen niet eens weet, hoe en waar het front precies loopt. Aan de ene kant staat de coalitie Thoregon, het vreedzame verbond van volkeren uit zes galaxieën. Binnenkort moet de mensheid deel uitmaken van die coalitie. Met Perry Rhodan werd een Terraan als tot de 6e bode van de coalitie benoemd.

Aan de andere kant staat een wezen met de naam Shabazza, dat in opdracht van nog onbekende machten handelt en kennelijk de beschikking heeft over enorme machtsmiddelen. De manipulaties van Shabazza hebben een enorm verderf onder de bewoners van verschillende galaxieën gezaaid: zo werden in onze eigen Melkweg 52 planeten compleet ontvolkt.

In Chearth, de thuishaven van de Gharrers, het vijfde volk van Thoregon, is eveneens sprake van een grote dreiging: de Algiotische Zwervers hebben de galaxie met een gigantische vloot van 200.000 ruimteschepen aangevallen. Mhogena, de 5e bode van Thoregon, kwam daarom naar de Melkweg om de mensen en hun bondgenoten om hulp te vragen.

De hulp komt op gang - maar het is slechts een kleine vloot. Terwijl de meerderheid van de Melkwegbewoners niet het besluit kunnen nemen, de Gharrers te hulp te schieten, nemen de Maahks met tien oorlogsschepen deel aan de expeditie. Het sterkste schip van de vloot is echter de GILGAMESCH, het officiële vlaggenschip van de dragers van een cellenactiveerder.

Elf schepen moeten een hele galaxie redden. Dat klinkt niet echt hoopgevend. Maar Atlan, de onsterfelijke Arkonide, wil het risico echter nemen en gaat op reis met de vloot - met als bestemming Chearth ...


Nadat de GILGAMESCH in Chearth is aangekomen, kan de bemanning van het ruimteschip van Camelot zich snel een beeld vormen van de situatie. Rondom de zonnekluis woedt een galactische oorlog, waar ruimteschepen van talloze volkeren uit Chearth en Algion aan deelnemen. De situatie ziet er hopeloos uit.

Maar de bondgenoten uit de Melkweg zetten alles op een kaart - en Atlan geeft het bevel tot de aanval. De vloot wil de centrale schakelplaneet aanvallen.


Oorspronkelijke titel: Flugziel Chearth

Auteur: Hubert Haensel

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn