< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1954 • 0847    BESTEMMING CHEARTH


Sinds enige tijd is de mensheid betrokken bij een conflict van kosmisch formaat - en dat, hoewel de meerderheid van de Terranen niet eens weet, hoe en waar het front precies loopt. Aan de ene kant staat de coalitie Thoregon, het vreedzame verbond van volkeren uit zes galaxieën. Binnenkort moet de mensheid deel uitmaken van die coalitie. Met Perry Rhodan werd een Terraan als tot de 6e bode van de coalitie benoemd.

Aan de andere kant staat een wezen met de naam Shabazza, dat in opdracht van nog onbekende machten handelt en kennelijk de beschikking heeft over enorme machtsmiddelen. De manipulaties van Shabazza hebben een enorm verderf onder de bewoners van verschillende galaxieën gezaaid: zo werden in onze eigen Melkweg 52 planeten compleet ontvolkt.

In Chearth, de thuishaven van de Gharrers, het vijfde volk van Thoregon, is eveneens sprake van een grote dreiging: de Algiotische zwervers hebben de galaxie met een gigantische vloot van 200.000 ruimteschepen aangevallen. Mhogena, de 5e bode van Thoregon, kwam daarom naar de Melkweg om de mensen en hun bondgenoten om hulp te vragen.

De hulp komt op gang - maar het is slechts een kleine vloot. Terwijl de meerderheid van de Melkwegbewoners niet het besluit kunnen nemen, de Gharrers te hulp te schieten, nemen de Maahks met tien oorlogsschepen deel aan de expeditie. Het sterkste schip van de vloot is echter de GILGAMESCH, het officiële vlaggenschip van de dragers van een cellenactiveerder.

Elf schepen moeten een hele galaxie redden. Dat klinkt niet echt hoopgevend. Maar Atlan, de onsterfelijke Arkonide, wil het risico echter nemen en gaat op reis met de vloot - met als bestemming Chearth ...


Nadat de GILGAMESCH in Chearth is aangekomen, kan de bemanning van het ruimteschip van Camelot zich snel een beeld vormen van de situatie. Rondom de zonnekluis woedt een galactische oorlog, waar ruimteschepen van talloze volkeren uit Chearth en Algion aan deelnemen. De situatie ziet er hopeloos uit.

Maar de bondgenoten uit de Melkweg zetten alles op een kaart - en Atlan geeft het bevel tot de aanval. De vloot wil de centrale schakelplaneet aanvallen.


Oorspronkelijke titel: Flugziel Chearth

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: mensen en Maahks – de GILGAMESCH moet vrede brengen.


Locatie en tijdsruimte: Chearth, Aguilon-sterrenhoop, Raggan-stelsel – september tot november 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan – De Arkonide voert de kleine vloot aan uit de lokale groep. Mhogena – De vijfde bode van Thoregon brengt zijn thuis maar weinig hulp. Ganzetta – De vlootcommandant van de Wlatschiden leidt een uitzichtloze ruimteslag. Vincent Garron – De doodsmutant redt het niet alleen met zijn krachten. Tuyula Azyk – Het Blues-meisje lijdt aan een ondraaglijke situatie. Ronald Tekener – De smiler wordt een gevangene.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende