< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1953 • 0846    STRIJD OM ZOPHENGORN


Sinds enige tijd is de mensheid verwikkeld in een conflict van kosmische omvang - zonder dat de massa van de Terranen weet, waar de fronten ervan zich uitstrekken. Aan de ene kant staat de coalitie Thoregon, de vreedzame associatie van volken uit zes galaxies. Binnenkort zal de mensheid tot deze coalitie gaan behoren. De Terraan Perry Rhodan is al tot zesde bode van Thoregon benoemd.

Aan de andere kant staat Shabazza, het wezen dat in opdracht van nog onbekende machten handelt en naar het lijkt ongekende machtsmiddelen tot zijn beschikking heeft. Shabazza's manipulaties stortten de bewoners van verschillende galaxies in het verderf: zo werden in de Melkweg 52 planeten compleet ontvolkt.

Perry Rhodan moet, wil hij zijn mensheid met succes terzijde staan, Shabazza een halt toeroepen. Hij dringt tot het centrum van de vijandelijke macht door en verovert het vlaggenschip van de tegenstander. Het is de SOL, het enorme halterruimteschip, waarmee Rhodan zelf ruim duizend jaar geleden de kosmos doorkruiste.

In Alashan stelt Perry Rhodan een duizendkoppige noodbemanning samen en begint aan een nieuwe reis. Hij wil naar de galaxie Gorhoon, teneinde daar via een zogeheten paddenstoeldom de Brug naar de oneindigheid te bereiken, om daar nieuwe kennis over de coalitie Thoregon en Shabazza's plannen op te doen.

Ondertussen bereidt Eismer Störmengord, af en toe een strijdmakker van Rhodan, zijn volgende stap voor: hij wil in de Ring van Zophengorn de organisatie van de bevingsonderzoekers reorganiseren. Maar daarmee begint tevens de strijd om Zophengorn ...


Eismer Störmengord heeft zijn huidige doel bereikt: met zijn nieuwe status als directeur tien lukt het hem hopelijk, de structuur van de organisatie van bevingsonderzoekers fundamenteel te hervormen. De kosmische ramp, die de hele dubbelgalaxie bedreigt, zal daarmee echter nog niet afgewend kunnen worden ...


In de Perry Rhodan - aflevering van volgende week wordt de handeling echter eerst nog een keer verplaatst - naar de mensen van Camelot, die aan boord van de GILGAMESCH zijn vertrokken. Ze willen de Gharrers, het vijfde Thoregon-volk, te hulp komen.


Oorspronkelijke titel: Kampf um Zophengorn

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Robert Straumann

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: in de centrale van de bevingsonderzoekers – de directeuren intrigeren.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Thorrtimer-stelsel, Kamarr-stelsel – augustus/september 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Eismer Störmengord – De bevingsonderzoeker wil graag aan de top komen van Zophengorn. Uviald Marads – Een Hamarade smeedt dodelijke intriges. Tess Qumisha – De telepate blijkt een belangrijke troef in het machtspel. Benjameen van Jacinta – De jeugdige Arkonide schiet snel - en trefzeker. Stendal Navajo en Gia de Moleon – De ongelijke partners zijn de machtigen van de natie Alashan.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende