< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1952 • 0845    ALARM VOOR ALASHAN!


Sinds enige tijd is de mensheid betrokken bij een conflict van kosmische omvang - en dat, hoewel de meerderheid van de Terranen niet eens weet, waar welk front is. Aan de ene kant staat de coalitie Thoregon, een vreedzaam verbond van volkeren uit zes verschillende galaxieën. De mensheid zal binnenkort ook deel gaan uitmaken van dit verbond. Perry Rhodan werd al benoemd tot de 6e bode van Thoregon.

Aan de andere echter staat een wezen met de naam Shabazza, dat in opdracht van een nog onbekende macht handelt en die kennelijk over ongekende machtsmiddelen beschikt. De manipulaties van Shabazza hebben al veel dood en verderf gezaaid onder de bewoners van verschillende galaxieën; zo werden in de Melkweg 52 planeten volledig ontvolkt.

Als vlaggenschip gebruikt Shabazza uitgerekend de SOL. Met dit oude schip vloog Perry Rhodan ooit met 10.000 bemanningsleden al duizend jaar geleden door de kosmos. De SOL moet de THOREGON ZES worden, het schip van de 6e bode. Perry Rhodan moet, wil hij de mensheid met succes kunnen helpen, de confrontatie met Shabazza aangaan. Hij dringt door tot het centrum van de vijand en verovert daar daadwerkelijk de SOL. Maar daarmee is nog lang niet alles gewonnen.

Het ruimteschip is zwaar beschadigd en kan slechts met heel veel moeite op gang worden gebracht. Bovendien dreigt er elders groot gevaar en dat is ook voor Perry Rhodan en zijn begeleiders van belang - men slaat alarm voor Alashan ...


Met een dramatisch onderbemande SOL begint Perry Rhodan aan een nieuwe reis. Hij wil naar de galaxie Gorhoon, teneinde daar via een zogeheten paddenstoeldom de Brug naar de oneindigheid te bereiken, om daar nieuwe kennis over de coalitie Thoregon en Shabazza's plannen op te doen.

Hoe die reis in de oneindigheid verloopt, wordt binnenkort verteld. Eerst richten we onze aandacht op DaGlausch en dan speciaal op de Ring van Zophengorn. Daar opent Eismer Störmengord op een heel bijzondere manier de aanval.


Oorspronkelijke titel: Alarm für Alashan

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Robert Straumann

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Störmengord verzwijgt iets – en de SOL keert terug.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Thorrtimer-stelsel, Century-stelsel – juli/augustus 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De zesde bode faalt als snelschakelaar. Eismer Störmengord – De bevingsonderzoeker verzwijgt iets. Stendal Navajo – De burgermeester van Alashan staat voor een zware beslissing. Gia de Moleon – De TLD-cheffin speelt haar spel. Mondra Diamond – De voormalige circusartieste heeft een verrassing in petto. Tautmo Aagenfelt – De hyperfysicus verduidelijkt een nieuwe ruimteschip-aandrijving.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende