DaGlausch, Century-stelsel – juli 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1951 • 0844    HET RIJK VAN DE POPPEN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Monkey, Reginald Bull, SENECA, Tuck Mergenburgh.


Sinds enige tijd is de mensheid in een conflict van kosmische afmetingen verwikkeld zonder dat het gros van de Terranen er iets van weet. Een van de partijen is de Coalitie Thoregon, een op vrede gericht verbond tussen volkeren uit zes verschillende galaxieën. De mensheid zal spoedig tot deze coalitie behoren, Perry Rhodan is nu al tot Zesde Bode van Thoregon benoemd,

Aan de andere kant staat een wezen dat Shabazza wordt genoemd, het handelt in opdracht van een onbekende macht en heeft blijkbaar veel machtsmiddelen ter beschikking. De bewoners van meerdere galaxieën hebben verschrikkelijk geleden onder de manipulaties van Shabazza. In de Melkweg werden onder andere 52 planeten volledig ontvolkt.

Als vlaggenschip had Shabazza uitgerekend de SOL, het oeroude ruimteschip waarmee Perry Rhodan en tienduizend reisgenoten duizend jaar geleden door de kosmos hebben gekruist. De SOL moet de THOREGON ZES worden, het vlaggenschip van de Zesde Bode.

Als Perry Rhodan de mensheid met succes wil helpen moet hij de confrontatie met Shabazza aangaan. Hij dringt door tot in het centrum van de vijandelijke macht en verovert werkelijk de SOL. Maar daarmee heeft hij nog niet gewonnen.

Het ruimteschip is zwaar beschadigd - en er dreigen andere gevaren. Er zijn wezens die de SOL zien als het rijk van de poppen ...


Ondanks alle verliezen kunnen de gebeurtenissen in de SOL positief worden genoemd. In ieder geval hebben Rhodan en zijn medestrijders hun tegenstander Shabazza enkele harde klappen gegeven. Tenslotte kon de SOL zelfs worden veroverd en gered.

Maar daarmee zijn de problemen in de galaxie DaGlausch niet achter de rug. Dat blijkt uit de gebeurtenissen in Alashan, de Terraanse stad op de planeet Thorrim.


Oorspronkelijke titel:  Das Reich der Puppen

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown