DaGlausch – 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1950 • 0843    THOREGON ZES


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Shabazza, Mondra Diamond, Monkey, Fee Kellind, 222-Korrago.


Sinds enige tijd is de mensheid betrokken bij een conflict van kosmische omvang - en dat, hoewel de meerderheid van de Terranen niet eens weet, waar welk front is. Aan de ene kant staat de Coalitie Thoregon, een vreedzaam verbond van volkeren uit zes verschillende galaxieën. De mensheid zal binnenkort ook deel gaan uitmaken van dit verbond. Perry Rhodan werd al benoemd tot de 6e bode van Thoregon.

Aan de andere echter staat een wezen met de naam Shabazza, dat in opdracht van een nog onbekende macht handelt en die kennelijk over ongekende machtsmiddelen beschikt. De manipulaties van Shabazza hebben al veel dood en verderf gezaaid onder de bewoners van verschillende galaxieën; zo werden in de Melkweg 52 planeten volledig ontvolkt.

Als vlaggenschip gebruikt Shabazza uitgerekend de SOL. Met dit oude schip vloog Perry Rhodan ooit met 10.000 bemanningsleden al duizend jaar geleden door de kosmos. De SOL moet de THOREGON ZES worden, het schip van de 6e bode. Perry Rhodan moet, wil hij de mensheid met succes kunnen helpen, de confrontatie met Shabazza aangaan. Hij dringt door tot het centrum van de vijand en zijn doel daarbij is de toekomstige THOREGON ZES ...


De gewaagde aanval had succes: Perry Rhodan kon met een aanvankelijk belachelijk lijkende actie de SOL heroveren. Maar tegen welke prijs! Het halterruimteschip is zwaar beschadigd en kan niet starten. En dat, terwijl de planeet, waar de SOL op staat, door een atoombrand dreigt te worden verwoest.


Oorspronkelijke titel: Thoregon Sechs

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn