< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1948 • 0841    AAN DE GRENZEN VAN DE MACHT


In juli van het jaar 1290 nieuwe galactische tijdrekening doemt er een nieuw gevaar in de Melkweg op - en dat terwijl de Terranen en hun bondgenoten gedurende de laatste maanden en jaren met de invasie van de Tolkanders en de aanval van de Dsjerro's al met genoeg problemen te kampen hadden. Ten slotte was de galactische situatie zelfs verbeterd. Dankzij de zachtaardige Solmothen, de waterwezens van de planeet Zyan, komt het Galacticum weer in zitting bijeen - ook al ligt hun vergaderplaats Mirkandol op Arkon, in het hart van het Kristalimperium.

Maar nu is Vincent Garron, de zogenaamde doodsmutant, uit de parabunker ontsnapt. Nadat de gevaarlijke moordenaar, wiens mutantenkrachten door een Blues-meisje worden versterkt, talrijke mensen op de Aarde heeft gedood, lukt het hem zelfs om aan boord van een Terraans ruimteschip naar Arkon te komen.

Daar schept Garron, via een brutale aanslag, een gevaarlijke chaotische situatie. Galactische diplomaten worden gedood, en ten slotte vlucht de mutant met Mhogena, de vijfde bode van Thoregon. Deze behoort tot het volk van de Gharrers, hij komt uit de verre galaxie Chearth en is eigenlijk in de Melkweg, omdat hij bescherming tegen de bedreiging van zijn thuiswereld zoekt. Waar Garron nu uithangt, weet niemand precies. Hoewel de situatie op Terra en de planeten, die zich bij de Liga van Vrije Terranen hebben aangesloten, toch al een beetje onduidelijk lijkt: de verkiezing van de nieuwe Eerste Terraan staat voor de deur en de kansen zijn groot dat Paola Daschmagan, de huidige bekleedster van het ambt, door de populistische Solder Brant uit haar machtspositie wordt verdreven. Niet alleen de huidige Eerste Terraanse staat in deze dagen aan de grenzen van de macht ...


De politieke toestand in het Sol-stelsel normaliseert snel: na het krappe verkiezingssucces van Paola Daschmagan zal de regering haar werk weer zo snel mogelijk hervatten. Maar dat de doodsmutant Vincent Garron bijna tegelijkertijd opnieuw aan boord van de ST. AMARINA opduikt, zorgt voor een gecompliceerde situatie. Behalve de mutant en zijn Gatasische begeleidster Tuyula Azyk bevinden er zich aan boord van het luxe ruimteschip nog andere personen, zoals Mhogena, de vijfde bode van Thoregon. Het komt tot een grimmige finale ...


Oorspronkelijke titel: An den Grenzen der Macht

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: beslissing op Terra – een mutant speelt met het lot.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel, Arkon-stelsel – august 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Cistolo Khan – De LVT-commissaris voelt zich door voice-robots achtervolgd. Sargor van Progeron – De Arkoonse chef van de geheime dienst aanvaart een nederlaag. Solder Brant – De kandidaat van de liberale eenheid legt een belangrijke verklaring af. Paola Daschmagan – De eerste Terraanse staat voor de doorslaggevende stemdag. Vincent Garron – De doodsmutant raakt steeds meer verwikkeld in zijn eigen problemen. Tuyula Azyk – Het Blues-meisje ontwikkelt zich verder.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende