Sol-stelsel, Arkon-stelsel – augustus 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1947 • 0840    FINALE IN MIRKANDOL


Hoofdpersonen: Vincent Garron, Mhogena, Tuyula Azyk, Joskar Jankinnen, Solder Brant, Cistolo Khan.


In juli van het jaar 1290 Nieuwe Galactische Tijdrekening is er in de Melkweg een nieuw gevaar aan het ontstaan - en dat, nadat de Terranen en hun bondgenoten de laatste maanden met de invasie van de Tolkanders en de aanval van de Dsjerro's al genoeg moeilijkheden hebben moeten overwinnen.

Sinds Vincent Garron, de doodsmutant, uit de Para-bunker is ontsnapt, weet geen van de verantwoordelijken op de Aarde, wat Garron eigenlijk van plan is. Garron is een gevaarlijke moordenaar, wiens mutantenkrachten worden versterkt door een Blues-meisje. De agenten van de Terraanse Liga Dienst tasten bij hun naspeuringen in het duister.

De situatie op Terra en de planeten, die zich hebben aangesloten bij de Liga van Vrije Terranen, is sowieso nogal ongewis: de verkiezing van de Eerste Terraan staat voor de deur, en de kans is groot, dat Paola Daschmagan, die dit ambt tot nog toe bekleedde, door de populistische Solder Brant uit de macht wordt verdrongen.

Toch heeft de Galactische situatie zich verbeterd. Dankzij de zachtmoedige Solmothen, de waterwezens van de planeet Zyan, vergadert het galacticum weer - ook al ligt de vergaderplaats op Mirkandol, in het hart van het tot de tanden bewapende Kristalimperium.

In deze gespannen situatie verschijnt er een wezen uit de paddenstoeldom op Trokan. Het noemt zichzelf Mhogena, het komt uit de galaxie Chearth, en het is de vijfde bode van Thoregon. Mhogena wil graag naar Arkon reizen, om daar het galacticum toe te spreken. Maar Vincent Garron is hetzelfde van plan - en het komt tot de final in Mirkandol ...


Schietpartijen in het centrum van het galacticum - Vincent Garron's optreden in het Arkonstelsel choqueerde alle betrokkenen. En vervolgens verdween de doodsmutant opnieuw met onbekende bestemming. Reden genoeg voor de Terranen, de zoektocht naar hem te intensiveren.


Oorspronkelijke titel: Finale in Mirkandol

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema