< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1946 • 0839    DE VIJFDE BODE


In juli van het jaar 1290 nieuwe galactische tijdrekening schijnt in de Melkweg een nieuw gevaar de kop op te steken - en dat, nadat de Terranen en hun bondgenoten in de laatste maanden en jaren met de invasie door de Tolkanders en de aanval van de Dsjerro's genoegen problemen hebben moeten overwinnen.

Sinds Vincent Garron, de doodsmutant, uit de para-bunker is ontsnapt, weet niet een van de leidinggevende personen op de Aarde, wat er het Sol-stelsel eigenlijk echt te wachten staat. Garron is een gevaarlijke moordenaar, zijn paranormale krachten worden door een Bluesmeisje versterkt; zijn doelstelling is volkomen onduidelijk. De agenten van de Terraanse Liga Dienst tasten bij hun onderzoek volkomen in het duister.

Dat geldt ook voor de situatie op Terra en de planeten, waarvan de bewoners samen de Liga van Vrije Terranen vormen-. de verkiezing van de Eerste Terraan staat voor de deur en de kans is groot, dat Paola Daschmagan, die momenteel dit ambt bekleedt, wordt verdrongen door de populistische Solder Brant.

Toch is de politieke situatie zelf in de Melkweg verbeterd. Dankzij de zachtmoedige Solmothen, de waterwezens van de planeet Cyan, komt het Galacticum weer in vergadering bij elkaar - ook al wordt er dan vergaderd op Mirkandol, dat in het hart van het gevaarlijk door de wapenwedloop uitgeruste Kristalimperium ligt...

In deze gespannen situatie komt er een wezen uit het paddenstoeldom op Trokan. Het wezen noemt zich Mhogena - en het is de VIJFDE BODE ...


Het verhaal van Mhogena is fascinerend en gaat over een periode van tienduizenden jaren. De geschiedenis van de mensheid, de Maahks en de Haloeters schijnt nog nauwer met elkaar verbonden te zijn dan men tot nu toe had kunnen vermoeden.

De verwachtingen, die de vijfde bode van de Terranen koestert, zijn erg hoog. Of de door de verkiezingsstrijd 'verlamde' regering kan helpen, is net zo twijfelachtig als de bereidwilligheid van het Galacticum, een expeditie een tocht van 15 miljoen lichtjaar te laten maken.


Oorspronkelijke titel: Der Fünfte Bote

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: uit de kroniek van de Gharrer – ze beveiligen de poort naar het inzicht.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – juli 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Mhogena – De vijfde bode onthult geheimen uit het verleden. Cistolo Khan – De LVT-commissaris krijgt bezoek van 'gifgas-ademers'. Atlan – De onsterfelijke Arkonide is graag bezig als raadgever. Paola Daschmagan – De eerste Terraanse staat midden in de verkiezingsstrijd en moet galactische beslissingen nemen. Vincent Garron – De doodsmutant ontwikkelt verreikende plannen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende