< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1945 • 0838    CRISISGEVAL ROBINSON


Sinds Perry Rhodan tot Zesde Bode van Thoregon is benoemd handelt hij in opdracht van de Coalitie Thoregon waartoe in totaal zes volken - onder andere de Terranen - behoren.

De vijand is Shabazza, die op veel fronten tegelijk aanvalt. In zijn opdracht werd de hoofdstad van Terra grotendeels in de as gelegd en ook de aanvallen op de Baolin-Nda's, de Galornen en de Nonggo's waren zijn initiatief.

Om deze gevaarlijke vijand van de mensheid te kunnen aanpakken moet Perry Rhodan eerst zijn schuilplaats vinden en daarom is hij onderweg naar de dubbelgalaxie Whirlpool. Daar is het halterschip de SOL, waarmee Rhodan zelf door het heelal heeft gereisd, voor het laatst gezien. Het is de bedoeling dat de SOL het officiële schip van de Zesde Bode wordt, maar daarvoor moet het eerst worden 'veroverd'.

Het lukt Rhodan om met een kleine commandogroep door te dringen in de centrale van Shabazza. Op de planeet Century I vindt de Terraan niet alleen gigantische industriecomplexen, maar ook 22.000 ruimteschepen waarmee Shabazza elke planeet in DaGlausch kan vernietigen als hij dat nodig zou vinden.

Daardoor is de kleine Terraanse kolonie nog meer in gevaar dan men had aangenomen. Tot overmaat van ramp valt een andere tegenstander aan en ontstaat het crisisgeval Robinson ...


In een verschrikkelijke strijd lukte het de bij elkaar geraapte 'ruimtevloot' van Alashan de vrijheid van de Terranen in de galaxie DaGlausch te garanderen. In ieder geval voorlopig... Want eigenlijk hangt alles af van wat Perry Rhodan met zijn actie tegen Shabazza bereikt.

Intussen is in het Sol-stelsel een vreemd wezen aangekomen, dat hulp zoekt bij de mensen. Hij doet verslag van het verleden van zijn volk. Het is een bode van Thoregon.


Oorspronkelijke titel: Krisenfall Robinson

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: Dscherro over Alashan – de slag om te overleven begint


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Thorrtimer-stelsel – juli 1290 NGT (4877 na Chr.).


Hoofdpersonen: Gia de Moleon – De TLD-cheffin organiseert de verdediging om Alashan. Stendal Navajo – De burgermeester van de natie Alashan begint aan een levensgevaarlijke actie. Taka Hossos – De Dscherro-aanvoerder stuurt de burcht TUROFECS in het gevecht. Tess Quimsha – een jonge mutante beleeft haar vuurproef op een heel bijzondere manier. Benjameen van Jacinta – De jonge Arkonide strijd voor zijn nieuwe vaderland. Don Kerk'radian en Chriztopher Kerk'radian – De tweelingbroers gaan de stijd om Thorrim aan op hun eigen wijze.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende