< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1944 • 0837    HAAT TEGEN ALASHAN


Sinds Perry Rhodan tot de zesde bode van Thoregon werd benoemd, handelt hij in opdracht van de nogal mysterieuze Thoregon coalitie, waartoe in totaal zes volken behoren. Een van deze volken zijn de Terranen - of zouden ze moeten zijn, als de coalitie eindelijk eens echt aan de slag is gegaan.

Men ondervindt hierbij echter tegenwerking van een wezen, dat zich Shabazza noemt en op vele fronten tegelijk actief is. Zo verwoestten de Tolkanders en de Grote Moeder Goedda de Melkweg, en de hoofdstad van de Aarde werd door barbaren uit de wereldruimte grotendeels in de as gelegd. Ook de aanvallen tegen de Baolin-Nda, de Galorners en de Nonggo's konden op het conto van Shabazza worden bijgeschreven.

Om het deze gevaarlijke vijand van de mensheid moeilijker te maken, moet Perry Rhodan eerst achter zijn duistere praktijken zien te komen. Daarom is hij onderweg in de dubbele galaxie Whirlpool. Daar heeft men het halterruimteschip SOL voor het laatst waargenomen, waarmee Rhodan zelf al door het heelal is gereisd. De SOL is bedoeld als officieel schip voor de zesde bode - maar daarvoor moet ze eerst nog 'veroverd' worden.

Toch lukte het Rhodan om met een klein actiecommando door te dringen in de centrale van Shabazza. Op de planeet Century I trof de Terraan niet alleen gigantische industriële complexen aan, maar ook 22.000 ruimteschepen, waarmee het Shabazza ongetwijfeld zal lukken om iedere wereld in DaGlausch te verwoesten.

Daardoor verkeert de kleine Terraanse kolonie in de dubbele galaxie nog meer in gevaar, dan eerder werd aangenomen. Tot overmaat van ramp is er nog een tegenstander - en deze koestert haat tegen Alashan ...


Er staan twee beslissingen voor de deur - beide zullen ze het leven en overleven van Alashan in de nabije toekomst beïnvloeden.

Perry Rhodan moet met een veel te kleine strijdmacht vertrekken om de SOL te heroveren en een beperkte inzet op Century 1 uitproberen. Zonder zo'n inzet valt te verwachten, dat Shabazza onmiddellijk de Natie Alashan zal vernietigen.

De Dsjerro's zijn iets 'ongevaarlijker', maar lijken voor de 200.000 mensen, en hun Thorrimse vrienden, oppermachtige tegenstanders. En men kan ervan uitgaan dat de barbaren van de wereldruimte nu beter over Alashan zijn geïnformeerd.


Oorspronkelijke titel: Haß gegen Alashan

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: een jonge vrouw ontdekt haar talent – een vreemd wezen wil vergelding.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Thorrtimer-stelsel – juli 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Jarenlang hielt de jonge vrouw haar gave streng geheim. Gia de Moleon – De voorbereiding op crisissituatie Robinson is voor de cheffin van de geheime dienst het belangrijkst. Perry Rhodan – De zesde bode van Thoregon vertelt over Shabazza's bedrijvigheid. Benjameen van Jacinta – De jonge Arkonide zoekt de vrouw van zijn dromen. Stendal Navajo – De burgermeester van de natie Alashan blijft kritisch. Saewena – Een wezen zweert dodelijke wraak.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende