< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1943 • 0836    DRIJFJACHT OP CENTURY


Sinds Perry Rhodan tot zesde bode van Thoregon is benoemd, handelt hij in opdracht van de nog steeds ietwat mysterieuze Coalitie Thoregon, waartoe in totaal zes volkeren behoren. Een van die volkeren zijn de Terranen - of gaat dat zijn, wanneer de coalitie eindelijk haar taak volledig heeft opgenomen.

Dit wordt echter tegengewerkt door een wezen met de naam Shabazza, dat op verschillende fronten gelijktijdig de aanval inzet. Zo verwoestten de Tolkanders en de Grote Moeder Goedda de Melkweg, en werd de hoofdstad van de Aarde door ruimtebarbaren grotendeels in de as gelegd. Ook de aanvallen op de Baolin-Nda, de Galornen en de Nonggo's komen voor Shabazza's rekening.

Om deze gevaarlijke vijand van de mensheid een halt toe te roepen, moet Perry Rhodan eerst diens schuilplaats zien op te sporen. Daarom is hij onderweg in de dubbelgalaxie Whirlpool. Daar heeft men het handelsruimteschip SOL, waarmee Rhodan zelf al eens door het heelal heeft gereisd, voor het laatst waargenomen. SOL is voorbestemd het officiële schip van de zesde bode te worden - maar daarvoor moet het eerst nog 'veroverd' worden.

Met een kleine commandogroep lukte het Rhodan, in de zogenaamde ring van Zophengorn, meer gegevens te verzamelen. De kleine groep doet de planeet Century I aan, die Shabazza's centrale blijkt te zijn. En hier komt het tot de drijfjacht op Century ...


Terwijl Perry Rhodan en zijn makkers er op het nippertje in slaagden met medeneming van belangrijke informatie uit Century-1 te ontkomen, spitst de situatie zich op andere plekken in DaGlausch toe. De geïsoleerde mensen van de zogenaamde Natie Alashan op de planeet Thorrim zien zich geconfronteerd met een onverzoenlijke tegenstander.


Oorspronkelijke titel: Hetzjagd auf Century

Auteur: Horst Hoffman

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): ruimteschip van de Koraw: OKKURA (volken van de galaxie Puydor) door Gregor Paulmann

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: zes mensen op Shabazza's planeet – ze vechten om te overleven.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Century-stelsel – juli 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: 1-Korrago – een verwisseling maakt de oeroud robot tot actuele vijand van de mensen. Shabazza – Zijn plannen reiken over eeuwen en betreffen hele galaxies. Tautmo Aagenfelt – Een gezondheidsprobleem maakt van de fysicus een veiligheidsrisico. Perry Rhodan – In het centrum van Shabazza's macht moet de Terraan een helder hoofd bewaren. Monkey – Dankzij zijn kracht wordt de Oxtorner een levensredder.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende