DaGlausch, Century-stelsel – juni/juli 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1942 • 0835    DE WERELD VAN SHABAZZA


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, 1-Korrago, Cairol de Tweede, Trabzon Karett, Monkey, Tautmo Aagenfelt.


Sinds Perry Rhodan tot de 6e bode van Thoregon werd benoemd, treedt hij op in opdracht van de net als voorheen ietwat mysterieuze Coalitie Thoregon, waar in totaal zes volkeren deel van uitmaken. Een van de volkeren zijn de mensen - of moeten ze zijn, wanneer de Coalitie eindelijk haar werk volledig kan gaan doen.

De tegenpool van de Coalitie is momenteel een wezen met de naam Shabazza, dat op vele fronten tegelijkertijd aanvalt. Zo werd de Melkweg door de Tolkanders en de Grote Moeder Goedda verwoest, terwijl de hoofdstad van de Aarde grotendeels door ruimtebarbaren werd verwoest. Ook de aanvallen tegen de Baolin-Nda, de Galorners en de Nonggo's komen voor rekening van Shabazza.

Om deze gevaarlijke vijand van de mensheid een halt toe te roepen, moet Perry Rhodan eerst diens schuilplaats zien te vinden. Daarom is hij onderweg in de dubbele galaxie Whirlpool. Daar heeft men het halteruimteschip SOL voor het laatst gezien, waarmee Rhodan zelf in het verleden ook door het heelal is gereisd. De SOL moet het officiële schip van de 6e bode worden en zal dus eerst op de vijand moeten worden "veroverd".

Met een kleine groep lukte het Rhodan, in de zogenaamde ring van Zophengorn nieuwe informatie te vergaren. Nu begint de volgende fase - men reist naar de wereld van Shabazza ...


Perry Rhodan en zijn begeleiders zitten behoorlijk in de problemen. Aan de ene kant moeten ze informatie over de machtsbasis van Shabazza zien te verzamelen, aan de andere kant moet de vlucht van Century I hen ook lukken. Hoe het verder gaat met de zes mensen vertelt Horst Hoffmann in het tweede deel van zijn dubbele roman.


Oorspronkelijke titel: Shabazzas Planet

Auteur: Horst Hoffman

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn