Puydor – juli/augustus 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1941 • 0834    ALS WERELDEN VERSTOMMEN


Hoofdpersonen: Michael Rhodan, Jii'Nevever, Gucky, Julian Tifflor, Icho Tolot, Hotch-Kotta, Vorgen-Atta.


Op verschillende momenten verdwijnen vier dragers van een cellenactiveerder uit de Melkweg: de Terranen Michael Rhodan en Julian Tifflor, de Haloeter Icho Tolot en de muisbever Gucky. Ze treffen elkaar weer op de planeet Curayo in de galaxie Puydor waar ze ageren in opdracht van een wezen dat Shabazza heet.

Wat ze niet konden weten is dat Shabazza de gevaarlijkste vijand van de mensheid is. Zijn doel schijnt te zijn de Coalitie Thoregon te vernietigen nog voor deze van de grond is gekomen. Het is de bedoeling dat de Terranen het zesde lid van de Coalitie worden, met Perry Rhodan in de rol van Zesde Bode.

Shabazza terroriseert de Melkweg en andere galaxieën waar Thoregon-volken wonen. Zijn aanvallen hebben ertoe geleid dat groepen mensen in de galaxie DaGlausch moeten vechten voor hun leven. Ook Perry Rhodan is daar intussen aangekomen.

De vier dragers van een cellenactiveerder in Puydor weten niets van dit alles. Het lukte ze Jii'Nevever uit haar tijdgevangenis te bevrijden en daarbij werden Gucky, Icho Tolot en Julian Tifflor uit de ban van Shabazza bevrijd - alleen Michael Rhodan blijft aan de kant van Jii'Nevever, de Droomster van Puydor.

Hij helpt de Droomster de hele galaxie in haar macht te krijgen terwijl zijn vroegere vrienden proberen dit onmogelijk te maken. Tot nu toe mislukt dat, het offensief van Jii'Nevever gaat door, wat is te merken als werelden verstommen ...


Icho Tolot, Julian Tifflor en Gucky overwinnen Jii'Nevever en met VorgenAtta als leider kunnen de bewoners van de galaxie Puydor hopen op een betere toekomst. Dat kan niet worden gezegd van Michael Rhodan ... Intussen is zijn vader, Perry Rhodan, met een kleine groep op zoek naar de SOL ...


Oorspronkelijke titel: Wenn Welten verstummen

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown