< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1940 • 0833    DANS VAN DE DROMERS


Op verschillende tijdstippen verdwenen in totaal vier activeerderdragers uit de thuis Melkweg: eerst de twee Terranen Michael Rhodan en Julian Tifflor, vervolgens de Haloeter Icho Tolot en de Ilt Gucky. Op de planeet Curayo in de galaxie Puydor ontmoetten ze elkaar weer - in opdracht van een wezen met de naam Shabazza dienden ze een eveneens onbekend wezen met de naam Jii'Nevever te bevrijden.

Wat geen van de vier Galaxers kon weten: Shabazza is nu de gevaarlijkste vijand van de mensheid. Zijn doel schijnt te zijn, de Thoregon coalitie te vernietigen, voordat deze zich kon opbouwen. En de Terranen moeten het zesde lid hiervan worden, met Perry Rhodan in de rol van zesde bode. Shabazza's activiteiten brachten angst en beven over de Melkweg, evenals over andere galaxies die door Thoregon-volken worden bewoond. Ten slotte droegen zijn aanvallen er ook aan bij dat mensen van de Aarde nu in de galaxie DaGlausch moeten vechten om te overleven. Perry Rhodan is daar ondertussen ook aangekomen.

Voor de vier activeerderdragers in Puydor zijn al deze gebeurtenissen onbekend. Het lukt hen, Jii'Nevever uit haar tijdgevangenis te bevrijden. Daarbij konden lcho Tolot, Julian Tifflor en Gucky zich uit de ban van Shabazza bevrijden. Ze beseften dat ze werden gemanipuleerd - slechts Michael Rhodan blijft aan de kant van Jii'Nevever, de droomster van Puydor. Terwijl Perry Rhodans zoon de droomster helpt, de gehele galaxie onder haar controle te krijgen, proberen zijn vroegere vrienden alles te doen om dat juist te verhinderen. Daarbij zetten zij alles op één kaart en vertrouwen op de dans van de dromers ...


Icho Tolot, Julian Tifflor en Gucky vestigden al hun hoop op een verbond van de twee entiteiten, die van de oude beschaving van de Nevevers afstammen. Maar het verbond van Guu'Nevever en Jii'Nevever kwam tot een versmelting, waarbij Guu'Nevever het loodje legde.

Voortaan dient er rekening mee te worden gehouden dat Jii'Nevever nog sterker is geworden dan voorheen. Een aanval op de Melkweg lijkt nog slechts een kwestie van tijd.


Oorspronkelijke titel: Tanz der Träumer

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Robert Straumann

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: Jii'Nevever en Guu'Nevever – een galactische beslissing staat te gebeuren.


Locatie en tijdsruimte: Puydor, Speleyn-stelsel, Ra'Call-stelsel – juni/juli 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Jii'Nevever – de droomster van Puydor zet een bestorming in gang tegen de Melkweg. Guu'Nevever – De dromer van Puydor bereidt zich voor op de vereniging met zijn 'zuster'. Gucky – De Ilt wordt getuige van een ongelooflijke dans. Michael Rhodan – De Terraan ziet zich als Shabazza's plaatsvervanger in Puydor. Vorgen-Atta – De Rawwe bouwt een invasiestrijdmacht op. Icho Tolot en Julian Tifflor – De cellenactiveerderdragers willen de Melkweg beschermen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende