< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1939 • 0832    OP HET SPOOR VAN EEN GOD


Op verschillende tijdstippen verdwenen in totaal vier activeerderdragers uit de vaderlandse Melkweg: de Haloeter lcho Tolot, de Ilt Gucky alsmede de twee Terranen Michael Rhodan en Julian Tifflor. Op de planeet Curayo in de verre galaxie Puydor kwamen ze elkaar weer tegen ze moesten in opdracht van een wezen met de naam Shabazza een eveneens onbekend wezen met de naam Jii'Nevever bevrijden.

Wat de vier galaxers niet konden weten: Shabazza is op het ogenblik de gevaarlijkste vijand van de mensheid. Hij lijkt eropuit te zijn de Coalitie Thoregon te vernietigen, voor deze tot stand kan komen. En het zesde lid van Thoregon zullen de Terranen zijn, met Perry Rhodan als zesde bode van Thoregon.

Shabazza's activiteiten brachten angst en verschrikking over de Melkweg en andere galaxies, die door Thoregon-volkeren werden bewoond. Het laatst droegen zijn aanvallen ertoe bij, dat de mensen van de Aarde nu in de galaxie DaGlausch moeten strijden om te overleven. Inmiddels is Perry Rhodan daar ook gearriveerd.

De vier activeerderdragers in Puydor weten niets van al deze gebeurtenissen af. Ze slaagden erin, Jii'Nevever uit haar tijdgevangenis te bevrijden. Tevens konden ze Icho Tolot, Julian Tifflor en Gucky uit Shabazza's ban bevrijden. Ze beseften gemanipuleerd te zijn geweest alleen Michael Rhodan bleef kiezen voor Jii'Nevever, de droomster van Puydor. Terwijl Perry Rhodans zoon de droomster bijstaat om de hele galaxie in haar greep te krijgen, stellen zijn vrienden alles in het werk om dit te voorkomen. De drie galaxers zijn daarbij ook nog eens op het spoor van een god ...


Guu'Nevever is vrij, de activiteiten van Julian Tifflor, Icho Tolot en Gucky zijn dus met succes bekroond. Het volgende doel van de drie activeerderdragers moet zijn, de expansie van de droomster van Puydor een halt toe te roepen en zodoende tevens een invasie van de Melkweg te verhinderen.


Oorspronkelijke titel: Auf den Spuren eines Gottes

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Robert Straumann

Plantekening (Duits exclusief): GLIMMER - ruimteschip van Eismer Störmengord door Mark Fleck

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: in de hel van Smyrno – Gucky wil een gevangene bevrijden.


Locatie en tijdsruimte: Puydor, Speleyn-stelsel – juni 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Icho Tolot – De Haloeter beproeft zich als risicopiloot voor een ruimteschip. Gucky – In de chaos van de gifgasplaneet kan de muisbever zijn mutantengaven maar beperkt inzetten. Julian Tifflor – De Terraan gelooft niet in het bestaan van de god Yammamihu. Pezzo-Orr – Als clan-chef van de Orr is de Rawwe tevens commandant van de INTURA-TAR. Ensaf Jajjan – De Shuuke lijkt een deel van de waarheid te herkennen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende