< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1938 • 0831    DE KLEUREN VAN HET KWAAD


In de zomer van 1290 NGT schijnt de situatie in de Melkweg te normaliseren. Nadat de Solmothen hun vredesmissie bij de belangrijkste machtsblokken met succes hebben afgesloten, komt het Galacticum bij elkaar.

Op Mirkandol in het centrum van het Kristalimperium moet een nieuw begin voor de Melkweg worden gezocht. Het gevaar van een oorlog tussen de machtsblokken is voorlopig gebannen. Het schijnt, dat de bewoners van de Melkweg op korte termijn echt rijp zijn, lid te worden van de Coalitie Thoregon.

De mensen op de Aarde en de duizenden andere planeten van de Liga van Vrije Terranen zijn niet bekend met de problemen, waarmee Perry Rhodan en zijn begeleiders in de galaxie DaGlausch worden geconfronteerd. Hun aandacht gaat primair uit naar de actuele problemen en de komende verkiezingen.

Dan ontstaat er een nieuw gevaar, waar niemand rekening mee kon houden. Vincent Garron, een gevaarlijke supermutant, die sinds 17 jaar in de zogenaamde para-bunker op Mimas gevangen werd gehouden, werd bevrijd. De Terraanse Liga Dienst en politie proberen de ontsnapte mutant op te pakken, maar Garron laat een afschuwelijk spoor van dood en verderf na. Garron wordt gestimuleerd door onbekende krachten, die hij nu waarneemt. En zijn vijanden zijn de kleuren van het kwaad ...


Net als voorheen is Vincent Garron op vrije voeten. Net als voorheen nadert de verkiezingsstrijd op Terra het hoogtepunt - maar het lot van de kandidaat Solder Brant is nu plotseling nauw verweven met het lot van de doodsmutant.

Van kosmische betekenis is echter ook de komst van de vijfde bode van Thoregon; zijn verrassende gelijkenis met de Maahks valt meteen op.


In de volgende Perry Rhodan veranderen we echter van plaats, want H. G. Francis vertelt ons, hoe het verder gaat in Puydor.


Oorspronkelijke titel: Die Farben des Bösen

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Ralph Voltz

Illustraties intern (Duits exclusief): © Robert Straumann

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: zijn wereld ziet hij in zwart/wit – en een Blues-meisje beleeft de hel.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – juli 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Tuyula Azyk – Het jonge Blues-meisje heeft oerangsten. Vincent Garron – De doodsmutant herkent belangrijke samenhangen. Solder Brant – De kandidaat van de liberale eenheid bespeurt een complot. Georg Zima – De twee na belangrijkste man van de liberalen eenheid stelt een onderzoek in. Joskar Jankinnen – De miljardair financiert de activiteiten van de oppositie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende