Sol-stelsel – juni 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1936 • 0829    IN DE PARA-BUNKER


Hoofdpersonen: Vincent Garron, Tuyula Azyk, Noviel Residor, Lionella van Zar, Ovelo Kerren, Lancelot Barnigg.


In de zomer van 1290 NGT schijnt de situatie in de Melkweg te normaliseren. Nadat de Solmothen hun vredesmissie bij de belangrijkste machtsblokken met succes hebben afgesloten, komt het Galacticum bij elkaar.

Op Mirkandol in het centrum van het Kristalimperium moet een nieuw begin voor de Melkweg worden gezocht. Het gevaar van een oorlog tussen de machtblokken is voorlopig gebannen. Het schijnt, dat de bewoners van de Melkweg op korte termijn echt rijp zijn, lid te worden van de Coalitie Thoregon.

Intussen probeert Perry Rhodan met een kleine groep in de ver verwijderde galaxie DaGlausch greep te krijgen op de mysterieuze Shabazza. Zijn activiteiten brachten dood en verderf op vele bewoonde planeten; ook de vele verwoestingen in de Melkweg werden door hem veroorzaakt.

Ook zit Shabazza achter de activiteiten in de galaxie Puydor, waarbij vier dragers van een cellenactiveerder zijn betrokken: Michael Rhodan en Julian Tifflor, Gucky en Icho Tolot vechten in dit deel van de kosmos, hoewel niet allemaal aan dezelfde kant.

De mensen op de Aarde en de duizenden andere planeten van de Liga van Vrije Terranen zijn die problemen niet bekend. Hun aandacht gaat voornamelijk uit naar de actuele problemen en de komende verkiezingen. Daarbij vergeten de meesten van hen een probleem, dat zich op de Saturnusmaan Mimas bevindt in de para-bunker ...


Vincent Garron kon uit de para-bunker ontsnappen. De meest gevaarlijke Terraanse misdadiger ooit is uitgerekend in het Sol-stelsel op vrije voeten - de politie, het leger en de geheime dienst moeten alle krachten mobiliseren om de mutant weer gevangen te nemen en te verhinderen, dat er paniek onder de bevolking uitbreekt. In de asteroïdengordel vallen de eerste beslissingen ...


Oorspronkelijke titel: Im Para-bunker

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn