< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1936 • 0829    IN DE PARA-BUNKER


In de zomer van 1290 NGT schijnt de situatie in de Melkweg te normaliseren. Nadat de Solmothen hun vredesmissie bij de belangrijkste machtsblokken met succes hebben afgesloten, komt het Galacticum bij elkaar.

Op Mirkandol in het centrum van het Kristalimperium moet een nieuw begin voor de Melkweg worden gezocht. Het gevaar van een oorlog tussen de machtsblokken is voorlopig gebannen. Het schijnt, dat de bewoners van de Melkweg op korte termijn echt rijp zijn, lid te worden van de Coalitie Thoregon.

Intussen probeert Perry Rhodan met een kleine groep in de ver verwijderde galaxie DaGlausch greep te krijgen op de mysterieuze Shabazza. Zijn activiteiten brachten dood en verderf op vele bewoonde planeten; ook de vele verwoestingen in de Melkweg werden door hem veroorzaakt.

Ook zit Shabazza achter de activiteiten in de galaxie Puydor, waarbij vier dragers van een cellenactiveerder zijn betrokken: Michael Rhodan en Julian Tifflor, Gucky en Icho Tolot vechten in dit deel van de kosmos, hoewel niet allemaal aan dezelfde kant.

De mensen op de Aarde en de duizenden andere planeten van de Liga van Vrije Terranen zijn die problemen niet bekend. Hun aandacht gaat voornamelijk uit naar de actuele problemen en de komende verkiezingen. Daarbij vergeten de meesten van hen een probleem, dat zich op de Saturnusmaan Mimas bevindt in de para-bunker ...


Vincent Garron kon uit de para-bunker ontsnappen. De meest gevaarlijke Terraanse misdadiger ooit is uitgerekend in het Sol-stelsel op vrije voeten - de politie, het leger en de geheime dienst moeten alle krachten mobiliseren om de mutant weer gevangen te nemen en te verhinderen, dat er paniek onder de bevolking uitbreekt. In de asteroïdengordel vallen de eerste beslissingen ...


Oorspronkelijke titel: Im Para-Bunker

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: gevangen op de Saturnus-maan – ze noemen hem de doodsmutant.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – juni 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Vincent Garron – 'noem mij maar Vince!' verlangt de mutant het liefst. Tuyula Azyk – Het Blues-meisje moet Garron's gevaar matigen. Noviel Residor – De nieuwe chef van de TLD staat voor een beproeving. Lionella van Zar – een Terraanse heeft een onaangename opdracht af te handelen. Ovelo Kerren – De man van de para-bunker is er één van het 'harde' type. Lancelot Barnigg – Een medicus komt de moordenaar op het spoor.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende