< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1935 • 0828    HET GEZANG VAN DE STILTE


Sinds het Heliotische Bolwerk in het Sol-stelsel werd gesaboteerd, leven de mensen in tot nog toe vreemde galaxies. Tot hen behoren de 200.000 Terranen, die met een deel van TerraniaZuid verdwenen en nu in de vreemde Whirpool-galaxie op zichzelf zijn aangewezen.

Gelukkig konden de eerste moeilijkheden snel worden opgelost. Het contact met de Thorrimers, op wier planeet de Terranen leven, pakte uit als erg prettig. Er konden handelscontacten worden aangeknoopt, de verdere uitbreiding van de zelfstandige Natie Alashan verloopt voorspoedig. Zelfs eerste pogingen van vreemdelingen, om de kleine kolonie te plunderen, konden in de loop van het huidige jaar 1290 nieuwe galactische tijdrekening zelfs worden afgeslagen.

Intussen is Perry Rhodan naar de Natie Alashan doorgestoten. De onsterfelijke Terraan, die onlangs tot zesde bode van Thoregon werd benoemd, is Shabazza, de geheimzinnige tegenstander van de mensheid, op het spoor. Tegelijk moet Rhodan de SOL - zijn oeroude ruimteschip, dat voor het laatst voor Shabazza onderweg was - zien op te sporen.

Om die reden dringt de Terraan met enkele metgezellen een belangrijk centrum van de galaxie DaGlausch binnen, in de ring van Zophengorn. Hier moeten, zo vermoedt men niet ten onrechte, belangrijke aanwijzingen te vinden zijn.

Maar al heel snel komt het in de Zophengorn-satelliet tot verwikkelingen. Rhodans team komt steeds weer in het nauw en moet uiteindelijk vluchten, maar toch lukt het, waardevolle informatie te verzamelen. Hierop gaan Reginald Bull en een cyberneticus tot actie over - op het tweetal wacht het gezang van de stilte ...


Ook op Lokyrd konden meer belangrijke bewijzen worden gevonden, die aantonen, hoe sterk Shabazza's positie in DaGlausch werkelijk is. Maar het blijft afwachten, in hoeverre de mensen rond Perry Rhodan erin zullen slagen, de enorme hoeveelheid informatie over Shabazza en de SOL juist te interpreteren.

De handeling in de volgende PERRY RHODAN-aflevering gaat eerst een andere kant uit, namelijk die van de Melkweg. In de galaxie van de mensheid ontwikkelt zich klaarblijkelijk op een maan van de planeet Saturnus nieuw onheil ...


Oorspronkelijke titel: Der Gesang der Stille

Auteur: Andreas Eschbach

Omslag: © Swen Papenbrock

Plantekening (Duits exclusief): ruimteschip van de Dscherro (volken van de galaxie DaGlausch) door Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: een onsterfelijke en een cyberneticus – op de wereld van de piramides.


Locatie en tijdsruimte: Lokyrd – 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reginald Bull – De onsterfelijke Terraan onderzoekt de geheimen van de planeet Lokyrd. Skill Morgenster – De cyberneticus waagt een ongelofelijke stap.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende