DaGlausch, Thorrtimer-stelsel, Kamarr-stelsel – juni 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1934 • 0827    SHABAZZA'S DAGBOEK


Hoofdpersonen: Fee Kellind, Skill Morgenstern, Perry Rhodan, Direktor sechs, Trabzon Karett, Monkey.


Sinds het Heliotische Bolwerk in het Sol-stelsel werd gesaboteerd moeten veel Terraanse mensen zich zien te redden in andere galaxieën. Hieronder vallen ook 200.000 Terranen, die met een deel van TerraniaZuid in de onbekende galaxie Whirlpool zijn beland. Daar moeten de Terranen het in het begin zonder hulp doen. Maar de eerste moeilijkheden zijn al snel overwonnen en het contact met de Thorrimers, op wier planeet ze nu leven, is zeer positief. De eerste handelscontacten zijn gelegd en het opbouwen van de zelfstandige natie Alashan, zoals de kolonie nu heet, gaat zeer snel. Zelfs een poging van de barbaarse Dsjerro's om de bewoners van Alashan te plunderen kan met een gewaagde blufactie worden verijdeld.

Intussen is ook Perry Rhodan in Alashan aangekomen. De onsterfelijke Terraan die onlangs tot de zesde bode van Thoregon is benoemd, is op het spoor van Shabazza, de mysterieuze tegenstander van de mensheid.

Tegelijkertijd moet Rhodan een spoor van het oeroude ruimteschip de SOL vinden, blijkbaar is het schip onderweg in opdracht van Shabazza. Met dit doel gaat hij met enkele begeleiders naar een belangrijk centrum in de galaxie DaGlausch en brengt hij een bezoek aan de ring van Zophengorn. En niet ten onrechte hoopt hij hier informatie te vinden.

Maar al snel komt het tot problemen in de satellieten van Zophengorn en raakt het team van Rhodan in het nauw - terwijl men op zoek is naar Shabazza's dagboek ...


Met de nodige kunstgrepen lukte de vlucht uit Zophengorn. Perry Rhodan en zijn begeleiders konden enkele belangrijke feiten ontdekken, die in verband staan met Shabazza en de galaxie DaGlausch. En ze wisten een coördinatenreeks te bemachtigen.

Naar een van die coördinaten wordt nu koers gezet en Reginald Bull begint aan een bijzondere missie ...


Oorspronkelijke titel: Shabazzas Tagebuch

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn