< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1934 • 0827    SHABAZZA'S DAGBOEK


Sinds het Heliotische Bolwerk in het Sol-stelsel werd gesaboteerd moeten veel Terraanse mensen zich zien te redden in andere galaxieën. Hieronder vallen ook 200.000 Terranen, die met een deel van TerraniaZuid in de onbekende galaxie Whirlpool zijn beland. Daar moeten de Terranen het in het begin zonder hulp doen. Maar de eerste moeilijkheden zijn al snel overwonnen en het contact met de Thorrimers, op wier planeet ze nu leven, is zeer positief. De eerste handelscontacten zijn gelegd en het opbouwen van de zelfstandige natie Alashan, zoals de kolonie nu heet, gaat zeer snel. Zelfs een poging van de barbaarse Dsjerro's om de bewoners van Alashan te plunderen kan met een gewaagde blufactie worden verijdeld.

Intussen is ook Perry Rhodan in Alashan aangekomen. De onsterfelijke Terraan die onlangs tot de zesde bode van Thoregon is benoemd, is op het spoor van Shabazza, de mysterieuze tegenstander van de mensheid.

Tegelijkertijd moet Rhodan een spoor van het oeroude ruimteschip de SOL vinden, blijkbaar is het schip onderweg in opdracht van Shabazza. Met dit doel gaat hij met enkele begeleiders naar een belangrijk centrum in de galaxie DaGlausch en brengt hij een bezoek aan de ring van Zophengorn. En niet ten onrechte hoopt hij hier informatie te vinden.

Maar al snel komt het tot problemen in de satellieten van Zophengorn en raakt het team van Rhodan in het nauw - terwijl men op zoek is naar Shabazza's dagboek ...


Met de nodige kunstgrepen lukte de vlucht uit Zophengorn. Perry Rhodan en zijn begeleiders konden enkele belangrijke feiten ontdekken, die in verband staan met Shabazza en de galaxie DaGlausch. En ze wisten een coördinatenreeks te bemachtigen.

Naar een van die coördinaten wordt nu koers gezet en Reginald Bull begint aan een bijzondere missie ...


Oorspronkelijke titel: Shabazzas Tagebuch

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: de jagers worden opgejaagden – ze willen uit Zophengorn vluchten.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Thorrtimer-stelsel, Kamarr-stelsel – juni 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Fee Kellind – De TLD-agente komt voor het eerste in actie in de Zophengor-satelliet. Skill Morgenster – De cyberneticus interesseert zich voor Korrago. Perry Rhodan – De Terraan zoekt naar andere aanwijzingen van zijn tegenspeler Shabazza. Directeur zes – zijn reukzin brengt hen op het juiste spoor. Trabzon Karett – De computerspecialist blijkt een meester te zijn bij het zoeken naar sensor-spots. Monkey – De Oxtorner toont opnieuw snelle reacties.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende