DaGlausch, Kamarr-stelsel – juni 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1933 • 0826    JACHT OP ONZICHTBAREN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Grader, Bluke, Ipay, Monkey, Mondra Diamond, Reginald Bull, Trabzon Karett.


Sinds het Heliotische Bolwerk in het Sol-stelsel werd gesaboteerd, moeten de mensen van de aarde zich noodgedwongen in een vreemde omgeving staande houden. Onder hen de 200.000 Terranen , die met een deel van Terrania-Zuid verdwenen en nu in de vreemde Whirpoolgalaxie op zichzelf zijn aangewezen.

Gelukkig konden de eerste moeilijkheden snel worden opgelost. Het contact met de Thorrimers, op wier planeet de Terranen leven, pakte uit als erg prettig. Er konden handelscontacten worden aangeknoopt, de verdere uitbouw van de zelfstandige Natie Alashan zoals de onvrijwillige kolonie zichzelf inmiddels noemt - verloopt snel. Eerste pogingen van vreemdelingen, om de kleine kolonie te plunderen, konden in de loop van het huidige jaar 1290 Nieuwe Galactische Tijdrekening zelfs worden afgeslagen.

Intussen is Perry Rhodan naar de Natie Alashan doorgestoten. De onsterfelijke Terraan, die onlangs tot zesde bode van Thoregon werd benoemd, is Shabazza, de geheimzinnige tegenstander van de mensheid, op het spoor. Tegelijk moet Rhodan de SOL - zijn oeroude ruimteschip, dat voor het laatst Shabazza tot vervoermiddel diende - zien op te sporen.

Om die reden dringt de Terraan met enkele metgezellen een belangrijk centrum van de galaxie DaGlausch binnen, de ring van Zophengorn. Hier moeten, zo vermoedt men niet ten onrechte, belangrijke aanwijzingen te vinden zijn. Maar al heel snel komt het in de Zophengorn-satelliet tot de jacht op onzichtbaren...


Directeur tien en Shabazza zijn één en dezelfde! Dit inzicht moet bij Perry Rhodan en zijn medestrijders als een schok aankomen. Maar tegelijkertijd geeft het genoeg aanstoot, om een nader onderzoek in te stellen. Niet in de laatste plaats, omdat de groep Rhodan belangrijke nieuwe informatie uit Alashan ontvangt ...


Oorspronkelijke titel: Jagd auf Unsichtbare

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema