DaGlausch, Thorrtimer-stelsel – juni 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1932 • 0825    SCHIP AAN DE AFGROND


Hoofdpersonen: Fee Kellind, Tuck Mergenburgh, Gia de Moleon, Stendal Navajo, Logan Poseider, Jacho Hornung.


Sinds het Heliotische Bolwerk in het Sol-stelsel werd gesaboteerd, zijn de mensen van de Aarde gedwongen om zich in vreemde galaxies te handhaven. Daartoe behoren die Terranen, die met een gedeelte van Terrania-Zuid zijn verdwenen. Ongeveer 200.000 mensen zijn in het jaar 1290 NGT in de vreemde Whirlpool-galaxie op zichzelf aangewezen.

Gelukkig konden de eerste moeilijkheden snel worden overwonnen. Het contact met de Thorrimers, op wier planeet de Terranen leven, bleek zeer aangenaam te verlopen. Er konden handelsbetrekkingen worden aangeknoopt, de ontwikkeling van de Natie Alashan - zoals de weerbarstige kolonie nu genoemd wordt - verloopt voorspoedig. Zelfs de eerste pogingen van vreemden om de kleine kolonie leeg te plunderen, konden worden afgeslagen.

Intussen is Perry Rhodan op de Natie Alashan gestoten. De onsterfelijke Terraan, die onlangs tot de zesde bode van Thoregon werd benoemd, volgt het spoor van Shabazza, de mysterieuze tegenstander van de mensheid. Tegelijkertijd moet Rhodan een spoor van de SOL zien te vinden - zijn eeuwenoude ruimteschip was klaarblijkelijk voor het laatst voor Shabazza onderweg.

Andere bewoners van de Natie Alashan drijven handel met volken van de galaxie en stoten daarbij op mysterieuze zwarte androïden en bevinden zich onvoorzien in een gevaarlijke situatie: de GOOD HOPE III is intussen een schip aan de afgrond ...


Op letterlijk het laatste moment konden Fee Kellind en haar bemanning worden gered. Daardoor zijn er belangrijke gegevens in het bezit van de Natie Alashan gekomen, die zeker van belang zullen zijn voor Perry Rhodans zoektocht naar de SOL.


De onsterfelijke Terraan is onderweg in Zortengaam, het centrum van de bevingsonderzoeker. Hij heeft verdere aanwijzingen nodig voor zijn zoektocht.


Oorspronkelijke titel: Schiff am Abgrund

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Jong