< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1932 • 0825    SCHIP AAN DE AFGROND


Sinds het Heliotische Bolwerk in het Sol-stelsel werd gesaboteerd, zijn de mensen van de Aarde gedwongen om zich in vreemde galaxies te handhaven. Daartoe behoren die Terranen, die met een gedeelte van Terrania-Zuid zijn verdwenen. Ongeveer 200.000 mensen zijn in het jaar 1290 NGT in de vreemde Whirlpool-galaxie op zichzelf aangewezen.

Gelukkig konden de eerste moeilijkheden snel worden overwonnen. Het contact met de Thorrimers, op wier planeet de Terranen leven, bleek zeer aangenaam te verlopen. Er konden handelsbetrekkingen worden aangeknoopt, de ontwikkeling van de Natie Alashan - zoals de weerbarstige kolonie nu genoemd wordt - verloopt voorspoedig. Zelfs de eerste pogingen van vreemden om de kleine kolonie leeg te plunderen, konden worden afgeslagen.

Intussen is Perry Rhodan op de Natie Alashan gestoten. De onsterfelijke Terraan, die onlangs tot de zesde bode van Thoregon werd benoemd, volgt het spoor van Shabazza, de mysterieuze tegenstander van de mensheid. Tegelijkertijd moet Rhodan een spoor van de SOL zien te vinden - zijn eeuwenoude ruimteschip was klaarblijkelijk voor het laatst voor Shabazza onderweg.

Andere bewoners van de Natie Alashan drijven handel met volken van de galaxie en stoten daarbij op mysterieuze zwarte androïden en bevinden zich onvoorzien in een gevaarlijke situatie: de GOOD HOPE III is intussen een schip aan de afgrond ...


Op letterlijk het laatste moment konden Fee Kellind en haar bemanning worden gered. Daardoor zijn er belangrijke gegevens in het bezit van de Natie Alashan gekomen, die zeker van belang zullen zijn voor Perry Rhodans zoektocht naar de SOL.


De onsterfelijke Terraan is onderweg in Zortengaam, het centrum van de bevingsonderzoeker. Hij heeft verdere aanwijzingen nodig voor zijn zoektocht.


Oorspronkelijke titel: Schiff am Abgrund

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: de GOOD HOPE III in nood – alleen een wonder kan ze redden.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Thorrtimer-stelsel – juni 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan – Fee Kellind – De commandante van de GOOD HOPE III strijd met haar bemanning een vertwijfeld gevecht om te overleven. Tuck Mergenburgh – De machinist geldt als laatste hoop. Gia de Moleon – De TLD-cheffin geeft opnieuw alarm voor Alashan. Stendal Navajo – De burgermeester van de natie Alashan wordt nerveus. Logan Poseider – De medicus over zijn eigen schaduw heen springen. Jacho Hornung – De TLD-agent moet redding brengen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende