< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1931 • 0824    DROOMSCHEMERING


Terwijl Perry Rhodan in de verre galaxie DaGlausch intussen is gestuit op de mensen, die met het stadsdeel Alashan daarheen zijn 'verplaatst', zijn vier andere activeerderdragers verstoken van ieder contact met de vaderlandse Melkweg: in verschillende gebieden zijn de muisbever Gucky, de Haloeter Icho Tolot alsmede de Terranen Julian Tifflor en Michael Rhodan actief in de galaxie Puydor.

Op tot nog toe onbekende wijze zijn ze naar Puydor verplaatst. Onder invloed van een vreemde macht, waarvan ze nu alleen nog maar de naam Shabazza kennen, bevrijdden ze de droomster van Puydor, de mysterieuze Jii'Nevever, uit haar tijdgevangenis.

Inmiddels beseffen Icho Tolot, Gucky en Julian Tifflor, dat Shabazza hun zijn wil had opgelegd en dat hij met Jii'Nevevers hulp een invasie in de Melkweg van de mensen voorbereidt. Vandaar dat al hun activiteiten erop zijn gericht, deze invasie al in de kiem te smoren.

Heel anders is het gesteld met Michael Rhodan. De zoon van Perry Rhodan zet als generaal van Jii'Nevever vaart achter de verovering van de Galaxie Puydor. Michael Rhodan zoekt de confrontatie met zijn oude vrienden op.

Het komt tot een schermutseling bij de planeet Na'Call, die Jii'Nevever met behulp van haar dromen aan haar kant weet te krijgen. De drie activeerderdragers slagen er op het nippertje in te ontkomen - en worden geconfronteerd met de droomschemering ...


Icho Tolot, Julian Tifflor en Gucky weten nu meer over het verleden van zowel de droomster van Puydor als van haar broer Guu'Nevever. In het verleden lijkt inderdaad de sleutel tot de actuele gebeurtenissen te liggen.


In de volgende aflevering verplaatst de handeling zich naar een andere galaxie: In DaGlausch proberen de mensen uit Alashan nog steeds een bestaan voor zichzelf op te bouwen. Tegelijkertijd wil Perry Rhodan de zoektocht naar de SOL bespoedigen ...


Oorspronkelijke titel: Träumdämmerung

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): lensschip van de chronauten: INGORUE (volken van de galaxie Puydor) door Gregor Paulmann

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: de kroniek van Guu'Nevever – een fysicus bouwt de tronizator.


Locatie en tijdsruimte: Puydor, Makkal-stelsel – mei/juni 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gucky – De muisbever ondervraagt een opperpriester. Pezzo-Orr – Het clanopperhoofd weet over het bestaan van oude informatie. Vago Intaren – De Varmire jaagt als hyperfysicus de bouw op van de tronizator. Garmor Kasistan – De krijgsheer  van de Varmiren streeft naar de hoogste macht. Icho Tolot en Julian Tifflor – De cellenactiveerderdragers op het spoor van het Puydor-verleden.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende