Puydor, Minzant-stelsel – mei/juni 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1930 • 0823    HET GEHEIM VAN DE NA'CALL


Hoofdpersonen: Michael Rhodan, Jii'Nevever, Gucky, Acca-Kohar, Icho Tolot, Julian Tifflor.


Terwijl Perry Rhodan in het ver verwijderde sterreneiland DaGlausch aansluiting heeft gevonden bij de mensen, die met het stadsdeel Alashan daarheen waren "verplaatst", hebben vier andere dragers van een cellenactiveerder helemaal geen enkele aansluiting met de eigen Melkweg: in verschillende gebieden van de galaxie Puydor zijn de muisbever Gucky, de Haloeter Icho Tolot en de Terranen Julian Tifflor en Michael Rhodan actief.

Op een tot op heden nog onbekende manier werden ze naar Puydor getransporteerd. In de ban van een vreemde macht, die ze tot nu toe alleen maar onder de naam Shabazza kennen, bevrijden ze op de planeet Curayo de Droomster van Puydor, de geheimzinnige Jii'Nevever uit haar tijdgevangenis.

Na de bevrijdingsactie herwinnen Icho Tolot, Gucky en Julian Tifflor hun mentale vrijheid. Ze begrijpen, dat Shabazza hen zijn wil heeft opgedwongen en met behulp van Jii'Nevever een invasie van de Melkweg plant. Ze stellen hierna alles in het werk om die invasie al in het voorbereidingsstadium te verhinderen.

Anders vergaat het Michael Rhodan. De zoon van Perry Rhodan schijnt door de 200 jaar, dat hij in het tijdveld op Curayo vast zat, te zijn overgestapt naar de kant van het "kwaad". Als de generaal van Jii'Nevever begint hij aan de verovering van Puydor en hij zoekt ook de confrontatie met zijn oude vrienden.

Michael heeft in zijn functie als de "generaal van de Droomster" ook - net zoals zijn voormalige vrienden - belangstelling voor het geheim van de Nacall ...


De Droomster van Puydor heeft aan macht gewonnen. Dankzij de troniumazint voorraden op de planeet Na'Call is ze nu in staat, de hele galaxie in een nog hoger tempo aan haar wil te onderwerpen dan de dragers van een cellenactiveerder tot nu toe voor mogelijk hadden gehouden. De invasie van de Melkweg kan nu nog maar slechts een kwestie van tijd zijn ...

Gucky, Icho Tolot en Julian Tifflor proberen dat nog steeds actief te verhinderen. De sleutel tot veel gebeurtenissen ligt kennelijk in het verleden.


Oorspronkelijke titel: Das Geheimnis der Na'Call

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn