< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1930 • 0823    HET GEHEIM VAN DE NA'CALL


Terwijl Perry Rhodan in het ver verwijderde sterreneiland DaGlausch aansluiting heeft gevonden bij de mensen, die met het stadsdeel Alashan daarheen waren 'verplaatst", hebben vier andere dragers van een cellenactiveerder helemaal geen enkele aansluiting met de eigen Melkweg: in verschillende gebieden van de galaxie Puydor zijn de muisbever Gucky, de Haloeter Icho Tolot en de Terranen Julian Tifflor en Michael Rhodan actief.

Op een tot op heden nog onbekende manier werden ze naar Puydor getransporteerd. In de ban van een vreemde macht, die ze tot nu toe alleen maar onder de naam Shabazza kennen, bevrijden ze op de planeet Curayo de droomster van Puydor, de geheimzinnige Jii'Nevever uit haar tijdgevangenis.

Na de bevrijdingsactie herwinnen Icho Tolot, Gucky en Julian Tifflor hun mentale vrijheid. Ze begrijpen, dat Shabazza hen zijn wil heeft opgedwongen en met behulp van Jii'Nevever een invasie van de Melkweg plant. Ze stellen hierna alles in het werk om die invasie al in het voorbereidingsstadium te verhinderen.

Anders vergaat het Michael Rhodan. De zoon van Perry Rhodan schijnt door de 200 jaar, dat hij in het tijdveld op Curayo vast zat, te zijn overgestapt naar de kant van het 'kwaad". Als de generaal van Jii'Nevever begint hij aan de verovering van Puydor en hij zoekt ook de confrontatie met zijn oude vrienden.

Michael heeft in zijn functie als de 'generaal van de droomster' ook - net zoals zijn voormalige vrienden - belangstelling voor het geheim van de Nacall ...


De droomster van Puydor heeft aan macht gewonnen. Dankzij de troniumazint voorraden op de planeet Na'Call is ze nu in staat, de hele galaxie in een nog hoger tempo aan haar wil te onderwerpen dan de dragers van een cellenactiveerder tot nu toe voor mogelijk hadden gehouden. De invasie van de Melkweg kan nu nog maar slechts een kwestie van tijd zijn ...

Gucky, Icho Tolot en Julian Tifflor proberen dat nog steeds actief te verhinderen. De sleutel tot veel gebeurtenissen ligt kennelijk in het verleden.


Oorspronkelijke titel: Das Geheimnis der Na’Call

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Robert Straumann

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: men noemt ze de wijzen – ze hoeden een oeroud rijkdom.


Locatie en tijdsruimte: Puydor, Minzant-stelsel – mei/juni 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Michael Rhodan – Shabazza's plaatsvervanger in Puydor bekommert zich om en oud raadsel. Jii'Nevever – de droomster van Puydor streeft naar nog meer macht in haar galaxie. Gucky – De muisbever komt op het spoor van een sekte. Acca-Kohar – Een ruimtevaarder van de Koraw heeft zin in donkere kroegen. Icho Tolot – De Haloeter probeert een Puydor-vloot te verzamelen. Julian Tifflor – De Terraan riskeert de confrontatie met een oude vriend.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende