< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1929 • 0822    DE GENERAAL VAN DE DROOMSTER


Perry Rhodan heeft in de galaxie DaGlausch de mensen ontmoet die samen met het stadsdeel Alashan zijn 'verplaatst'. Vier andere dragers van een cellenactiveerder hebben daarentegen geen enkel contact met de Melkweg: de muisbever Gucky, de Haloeter Icho Tolot en de Terranen Michael Rhodan en Julian Tifflor zijn in verschillende delen van de galaxie Puydor actief.

Op een tot nu toe onbekende manier zijn ze in Puydor terechtgekomen en in opdracht van een geheimzinnige macht waarvan ze alleen de naam Shabazza kennen, bevrijden ze op de planeet Curayo de droomster van Puydor, de geheimzinnige Jii'Nevever, uit haar tijdgevangenis.

Na deze bevrijdingsactie krijgen Icho Tolot, Gucky en Julian Tifflor hun geestelijke onafhankelijkheid terug. Ze begrijpen dat Shabazza hen zijn wil heeft opgelegd en dat hij met hun hulp en die van Jii'Nevever de Melkweg wil aanvallen. Ze hebben nu nog maar een doel: deze invasie in de kiem te smoren.

Heel anders is het met Michael Rhodan gesteld. De zoon van Perry Rhodan schijnt gedurende de 200 jaar die hij in een tijdveld op Curayo vastzat, naar de 'slechte kant' te zijn overgelopen. Als generaal van Jii'Nevever is hij uit op de verovering van de galaxie Puydor. Hij zoekt een confrontatie met zijn oude vrienden - als generaal van de droomster ...


Gucky, Icho Tolot en Julian Tifflor zien de situatie in Puydor als kritisch. Terwijl Jii'Nevever dankzij de hulp van Michael Rhodan steeds meer macht krijgt, moeten zij zich redden met de genadige hulp van plaatselijke heersers. De verdere ontwikkeling van deze ongelijke strijd wordt in de volgende aflevering beschreven.


Oorspronkelijke titel: Der General der Träumerin

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: front tegen Jii'Nevever – cellenactiveerderdragers zoeken bondgenoten.


Locatie en tijdsruimte: Puydor, Lamboru-stelsel, Minzant-stelsel – april/mei 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Icho Tolot – De Haloeter bezorgt zichzelf informatie uit computers. Gucky – De muisbever doet geloofwaardig toezeggingen. Julian Tifflor – De Terraan zoekt bondgenoten tegen Jii'Nevever. Hotch-Kotta – De Koraw-handelaar is onder invloed van alcohol en krijgt een bij hem passende teleurstelling. Ogal-Borstik – De jonge Koraw is als bagar de toekomstige troonopvolger en gedraagt zich overeenstemmend. Michael Rhodan – De generaal van de droomster.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende