< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1928 • 0821    ONHEILSPELLEND KORRAGO


Sinds de Heliotische bolwerken in het Sol-stelsel dol draaide, zijn de mensen van de Aarde gedwongen, voor hun leven te vechten in vreemde sterreneilanden. De bewoners van CalcuttaNoord hebben het goed getroffen: ze leven nu in de thuiswereld van de Nonggo's - en dus in het centrum van een de mensen goed gezinde en vreedzame civilisatie, zodat het contact met de Melkweg geen probleem is. De situatie is voor de bewoners van Terrania-Zuid heel anders. Het gaat om ongeveer 200.000 Terranen, die in het jaar 1290 NGT in de vreemde galaxie Whirlpool zijn beland en het daar zonder hulp moeten doen.

Gelukkig konden de eerste problemen snel worden overwonnen. Het contact met de Thorrimers, want op hun planeet zijn de Terranen beland, bleek aangenaam en vriendelijk. De eerste handelscontacten konden worden gelegd, de opbouw van de zelfstandige natie Alashan - zoals de onvrijwillige kolonie zichzelf heeft genoemd - gaat zeer snel. Zelfs een poging van de barbaarse Dsjerro's, de kolonie van de mensen leeg te plunderen, kon dankzij een gewaagde blufactie worden verijdeld.

Ondertussen is ook Perry Rhodan bij de natie Alashan aangekomen. De onsterfelijke Terraan, die onlangs tot de 6e bode van Thoregon werd benoemd, is op zoek naar Shabazza, de mysterieuze vijand van de mensheid. Bovendien moet Rhodan een spoor van de SOL vinden, zijn oude ruimteschip, dat naar verluidt in opdracht van Shabazza onderweg is.

Andere bewoners van de natie Alashan zijn elders actief: Fee Kellind en de bemanning van de GOOD HOPE HI brengen en halen handel op een onbekende planeet ... Onheilspellend Korrago.


Fee Kellind en haar bemanning zijn kennelijk in contact gekomen met een geheimzinnige vijand, die op vele punten duidelijk superieur is aan de natie Alashan. Toch lukte het te ontsnappen van Kre'Pain, hoewel acht mensen daar de dood vonden. Maar of de bemanning van de GOOD HOPE III deze vlucht overleeft, is nog maar zeer de vraag ...


In de volgende aflevering uit de Perry Rhodan reeks keren we echter terug naar een ander strijdtoneel: in de galaxie Puydor vechten de drie activeerderdragers Gucky, Icho Tolot en Julian Tifflor nu samen tegen Jii'Neverer, de droomster van Puydor, terwijl Michael Rhodan, hun oude vriend en kameraad, een trouwe vazal van de Jii'Neverer is geworden. Hij is allang benoemd tot de generaal van de droomster.


Oorspronkelijke titel: Unheimliche Korrago

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Robert Straumann

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: in actie met de GOOD HOPE III – TLD-agenten in gevecht op leven en dood.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Kre-stelsel – mei/juni 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Fee Kellind – De commandante van de GOOD HOPE III stoot op een griezelige tegenstander. Jon Cavalieri – De chef-peiling van de GOOD HOPE III strijd in sneeuw en ijs om te overleven. Lethos SeGuera – De TLD-agent zet zijn leven voor anderen op het spel. Tuja'Kjom'Gru – Een stamgevolmachtigde van de Kre'Painer. Ursa Kormani – Een piloot met facetogen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende