DaGlausch, Tup-stelsel, Kamarr-stelsel – mei 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1927 • 0820    LEGENDE VAN DE TUJOKAN


Hoofdpersonen: Przondzu, Perry Rhodan, Monkey, Eismer Störmengord, Tautmo Aagenfelt.


Sinds het Heliotische Bolwerk in het Sol-stelsel niet meer functioneert moeten veel Terraanse mensen zich zien te redden in andere galaxieën. De bewoners van Calcutta-Noord hebben het getroffen: ze leven in de vriendelijke en geciviliseerde wereld van de Nonggo's.

Een wijk in Terrania-Zuid is samen met zijn 200.000 bewoners in de onbekende galaxie Whirlpool terechtgekomen, waar de Terranen het in het begin zonder hulp moeten doen. Maar de eerste moeilijkheden zijn snel overwonnen en het contact met de Thorrimers, op wier planeet ze nu leven, is zeer positief. De eerste handelscontacten konden worden gelegd en het opbouwen van de zelfstandige natie Alashan, zoals de kolonie nu heet, gaat zeer snel. Zelfs een poging van de barbaarse Dsjerro's om de bewoners van Alashan te plunderen kan met een gewaagde blufactie worden verijdeld.

Intussen is ook Perry Rhodan in Alashan aangekomen. De onsterfelijke Terraan die onlangs tot de zesde bode van Thoregon is benoemd, is op het spoor van Shabazza, de mysterieuze tegenstander van de mensheid.

Tegelijkertijd moet Rhodan een spoor van het oeroude ruimteschip de SOL vinden, blijkbaar is het schip onderweg naar Shabazza.Met dit doel brengt hij eerst een bezoek aan de bevingonderzoekers in Zophengorn in de hoop van hen informatie te krijgen. Dan trekken hij en zijn medewerkers verder - ze zoeken de legende van de Tujokan ...


De eerste sporen zijn gevonden. Inderdaad heeft de SOL, het oeroude ruimteschip van Perry Rhodan, ooit gevlogen in een deel van de kosmos dat nu de nieuwe woonplaats van 200.000 mensen is geworden. Daar wonen blijkbaar ook andere wezens ...


Oorspronkelijke titel: Legende der Tujokan

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown