< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1927 • 0820    LEGENDE VAN DE TUJOKAN


Sinds het Heliotische Bolwerk in het Sol-stelsel niet meer functioneert moeten veel Terraanse mensen zich zien te redden in andere galaxieën. De bewoners van Calcutta-Noord hebben het getroffen: ze leven in de vriendelijke en geciviliseerde wereld van de Nonggo's.

Een wijk in Terrania-Zuid is samen met zijn 200.000 bewoners in de onbekende galaxie Whirlpool terechtgekomen, waar de Terranen het in het begin zonder hulp moeten doen. Maar de eerste moeilijkheden zijn snel overwonnen en het contact met de Thorrimers, op wier planeet ze nu leven, is zeer positief. De eerste handelscontacten konden worden gelegd en het opbouwen van de zelfstandige natie Alashan, zoals de kolonie nu heet, gaat zeer snel. Zelfs een poging van de barbaarse Dsjerro's om de bewoners van Alashan te plunderen kan met een gewaagde blufactie worden verijdeld.

Intussen is ook Perry Rhodan in Alashan aangekomen. De onsterfelijke Terraan die onlangs tot de zesde bode van Thoregon is benoemd, is op het spoor van Shabazza, de mysterieuze tegenstander van de mensheid.

Tegelijkertijd moet Rhodan een spoor van het oeroude ruimteschip de SOL vinden, blijkbaar is het schip onderweg naar Shabazza.Met dit doel brengt hij eerst een bezoek aan de bevingsonderzoekers in Zophengorn in de hoop van hen informatie te krijgen. Dan trekken hij en zijn medewerkers verder - ze zoeken de legende van de Tujokan ...


De eerste sporen zijn gevonden. Inderdaad heeft de SOL, het oeroude ruimteschip van Perry Rhodan, ooit gevlogen in een deel van de kosmos dat nu de nieuwe woonplaats van 200.000 mensen is geworden. Daar wonen blijkbaar ook andere wezens ...


Oorspronkelijke titel: Legende der Tujokan

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Ralph Voltz

Plantekening (Duits exclusief): Terraans ruimteschip: GOOD HOPE III door Heinz Haßfeld

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: op zoek naar de SOL – Perry Rhodan vindt een spoor.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Tup-stelsel, Kamarr-stelsel – mei 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Przondu – Een doodsstrijder van de Tujokan wacht op zijn beproeving. Perry Rhodan – De Terraan zoekt naar sporen van het halterruimteschip. Monkey – De Oxtorner blijkt een harde strijder. Eismer Störmengord – De Goldner komt in actie met zijn vrienden. Tautmo Aagenfelt – De fysicus komt in een onaangename situatie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende