< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1926 • 0819    REKRUTEN VOOR ZOPHENGORN


Sinds de Heliotische bolwerken in het Sol-stelsel dol draaide, zijn de mensen van de Aarde gedwongen, voor hun leven te vechten in vreemde sterreneilanden. De bewoners van CalcuttaNoord hebben het daarbij nog goed getroffen: ze wonen nu op de thuiswereld van de Nonggo's en dus in het centrum van een de mensen goed gezinde en vreedzame civilisatie, zodat het contact met de Melkweg geen probleem is. De situatie is voor de bewoners van Terrania-Zuid heel anders. Het gaat om ongeveer 200.000 Terranen, die in het jaar 1290 NGT in de vreemde Whirlpool-galaxie zijn beland en het daar alleen moeten zien te redden.

Gelukkig konden de eerste problemen snel worden overwonnen. Het contact met de Thorrimers, want op hun planeet zijn de Terranen beland, bleek aangenaam en vriendelijk. De eerste handelscontacten werden aangeknoopt, de opbouw van de zelfstandige natie Alashan zoals de onvrijwillige kolonie zichzelf heeft genoemd - verloopt snel. Zelfs een poging van de barbaarse Dsjerro's, de kolonie van de mensen leeg te plunderen, kon dankzij een gewaagde bluf worden afgewend.

Ondertussen is ook Perry Rhodan bij de natie Alashan aangekomen. De onsterfelijke Terraan, die onlangs tot de 6e bode van Thoregon werd benoemd, is op zoek naar Shabazza, de mysterieuze vijand van de mensheid. Bovendien moet Rhodan een spoor van de SOL vinden, zijn oeroude ruimteschip, dat naar verluidt in opdracht van Shabazza onderweg is. Hij en zijn begeleiders vermommen zich als rekruten voor Zophengorn ...


De eerste aanwijzingen zijn gevonden, zowel met betrekking tot de interne problemen van de organisatie van de bevingsonderzoekers als op de verdwenen SOL. In DaGlausch schijnen meer geheimzinnige draden samen te komen dan de Terranen zich tot nu toe konden voorstellen. Geen wonder, dat Perry Rhodan en zijn begeleiders zo snel mogelijk een nieuw spoor van de SOL willen vinden.


Oorspronkelijke titel: Rekruten für Zophengorn

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: in de centrale van de bevingsonderzoeker – Terranen dragen maskers.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Thorrtimer-stelsel, Meihtard-stelsel, Kamarr-stelsel, sector Century – april/mei 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De zesde bode van Thoregon zoekt sporen. Reginald Bull – De Terraan vermomt zich als Logide. Eismer Störmengord – De Goldner wil directeur worden van Zophengorn. Mondra Diamond – De agente wil een actie niet missen. Monkey – De Oxtorner hoort bij de geheime afdeling-nul. Trabzon Karett – De positron-specialist misleidt computers.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende