DaGlausch, Thorrtimer-stelsel – april 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1925 • 0818    VREEMDELING BOVEN ALASHAN


Hoofdpersonen: Braxen, Stendal Navajo, Gia de Moleon, Perry Rhodan, Jedder Colusha, Mika Bloom.


Sinds het Heliotische Bolwerk in het Sol-stelsel in het ongerede raakte, moeten mensen van de Aarde zich tegen wil en dank in vreemde galaxies handhaven. Daarbij hebben de inwoners van Calcutta-Noord het nog goed getroffen: ze verblijven nu op Kenteullen, het thuisland van de Nonggo's - waarmee ze zich in het centrum van een vriendelijk gezinde superbeschaving bevinden, die het contact met de Melkweg geen probleem vindt.

Geheel anders staan de zaken voor de mensen, die met een deel van Terrania-Zuid zijn verdwenen. Zo'n 200.000 Terranen, die in het jaar 1290 Nieuwe Galactische Tijdrekening in de vreemde Whirlpool-galaxie op zichzelf zijn aangewezen.

Gelukkig konden de eerste problemen behoorlijk snel worden overwonnen. Het contact met de Thorrimers, op wier planeet de Terranen nu leven, pakte uit als buitengewoon aangenaam en vriendelijk. Eerste handelsbetrekkingen konden worden aangeknoopt, de uitbreiding van de zelfstandige Natie Alashan - zoals de onvrijwillige kolonie zich voortaan noemt - vorderde snel. Zelfs een poging van de barbaarse Dsjerro's om de mensen te plunderen, kon uiteindelijk met handige bluf worden afgewend.

Intussen is ook Perry Rhodan tot de Natie Alashhan doorgedrongen. De onsterfelijke Terraan, onlangs tot zesde bode van Thoregon benoemd, zit achter Shabazza aan, de mysterieuze tegenstander van de mensheid. Rhodan zoekt bondgenoten, wat bepaald niet eenvoudig is. Dan verschijnen er vreemdelingen boven Alashan ...


Perry Rhodans uitgesproken doel is nog steeds de SOL te vinden en het oeroude generatieruimteschip terug te veroveren. Tegelijk hoopt hij op die manier bij Shabazza terecht te komen, de nog steeds mysterieuze tegenstander van de Coalitie Thoregon en daarmee van de mensheid.


Oorspronkelijke titel: Fremde über Alashan

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema