< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1925 • 0818    VREEMDELING BOVEN ALASHAN


Sinds het Heliotische Bolwerk in het Sol-stelsel in het ongerede raakte, moeten mensen van de Aarde zich tegen wil en dank in vreemde galaxies handhaven. Daarbij hebben de inwoners van Calcutta-Noord het nog goed getroffen: ze verblijven nu op Kenteullen, het thuisland van de Nonggo's - waarmee ze zich in het centrum van een vriendelijk gezinde superbeschaving bevinden, die het contact met de Melkweg geen probleem vindt.

Geheel anders staan de zaken voor de mensen, die met een deel van Terrania-Zuid zijn verdwenen. Zo'n 200.000 Terranen, die in het jaar 1290 nieuwe galactische tijdrekening in de vreemde Whirlpool-galaxie op zichzelf zijn aangewezen.

Gelukkig konden de eerste problemen behoorlijk snel worden overwonnen. Het contact met de Thorrimers, op wier planeet de Terranen nu leven, pakte uit als buitengewoon aangenaam en vriendelijk. Eerste handelsbetrekkingen konden worden aangeknoopt, de uitbreiding van de zelfstandige Natie Alashan - zoals de onvrijwillige kolonie zich voortaan noemt - vorderde snel. Zelfs een poging van de barbaarse Dsjerro's om de mensen te plunderen, kon uiteindelijk met handige bluf worden afgewend.

Intussen is ook Perry Rhodan tot de Natie Alashan doorgedrongen. De onsterfelijke Terraan, onlangs tot zesde bode van Thoregon benoemd, zit achter Shabazza aan, de mysterieuze tegenstander van de mensheid. Rhodan zoekt bondgenoten, wat bepaald niet eenvoudig is. Dan verschijnen er vreemdelingen boven Alashan ...


Perry Rhodans uitgesproken doel is nog steeds de SOL te vinden en het oeroude generatieruimteschip terug te veroveren. Tegelijk hoopt hij op die manier bij Shabazza terecht te komen, de nog steeds mysterieuze tegenstander van de Coalitie Thoregon en daarmee van de mensheid.


Oorspronkelijke titel: Fremde über Alashan

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. Sinnema
Ondertitel: een nieuwe bedreiging voor de Terranen – een ruimteschip in het nieuwe vaderland.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Thorrtimer-stelsel – april 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Braxen – De commandant van de ROPICA wil in bezit komen van hoogwaardige techniek. Stendal Navajo – De burgermeester van de natie Alashan ziet dat zijn kleine staat wordt bedreigd. Gia de Moleon – De TLD-cheffin begint met de uitvoering van crisis Robinson Perry Rhodan – De cellenactiveerderdrager zoekt bondgenoten voor de zoektocht naar de SOL. Jedder Colusha – De Thorrimer-gevolmachtigde van Alashan ontmoet zijn idool. Mika Bloom – De productieleider wordt met tegenzin een held.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende