< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1924 • 0817    INTRIGES OP ARKON


Evenals vroeger beloeren in het jaar 1290 NGT de galactische grootmachten elkaar: het Kristalimperium van de Arkoniden, de Liga van Vrije Terranen van de mensen evenals het Forum Raglund, waarin verschillende sterrenrijken zich tot een los verbond aaneen hebben gesloten.

Daarbij zou er, na de invasie van de Tolkanders, een nauwere samenwerking van de volkeren meer dan alleen zinvol zijn geweest. Weliswaar kon het gevaar uit de weg worden geruimd, maar toch blijft er het verlies van 52 bewoonde planeten en hun complete bevolking. Miljarden intelligente wezens vielen daarbij ten prooi aan de invasie.

Achtergrond voor de aanvallen van de Tolkanders is een macht, die bekend staat als Shabazza, maar van wie zo goed als niemand iets afwist, behalve enkele leidinggevende persoonlijkheden. Daar de galaxie van de mensheid behoort tot de invloedssfeer van de mysterieuze Thoregon coalitie, die door Shabazza wordt bestreden, zijn alle planeten van de Melkweg een potentieel aanvalsdoel.

Nu ging er uitgerekend van Arkon de uitnodiging uit aan alle volken van de Melkweg om op de Kristalwereld een nieuw Galacticum op te richten. Daar deze uitnodiging de ontwikkeling van de laatste tientallen jaren tegenspreekt, reageren de galactische machten erg terughoudend. De vredesmissie van de Solmothen bracht pas beweging in het scenario.

En dus begaven de gezanten van de meest verschillende planeten en imperiums zich op weg naar de bolvormige sterrenhoop M 13. Zij willen onderhandelen - maar het komt tot intriges op Arkon ...


Na Ronald Tekener's actie is Camelot opeens een erkende galactische macht. De conferentie van het nieuwe Galacticum kan zonder meer beginnen, ook als de bedenkingen van de galactische volken tegenover de Arkoniden zijn bevestigd.


In de Perry Rhodan-aflevering van de komende week verlaten we de plaats van handeling, de Melkweg, en gaan we over naar Perry Rhodan en de mensen van Alashan, die in de galaxie DaGlausch een nieuw bestaan proberen op te bouwen.


Oorspronkelijke titel: Intrigen auf Arkon

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: de smiler komt in actie – in het centrum van het kristalimperium.


Locatie en tijdsruimte: Thantur-Lok, M30, Sol-Quadrant – mei 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Ronald Tekener – De smiler deugt als diplomaat en vallenzetter. Domino Ross – De Siganees onderzoekt een geraffineerde zwendel. Dao-Lin-H'ay – Het instinct van de Kartaanse bewijst zijn waarde. Bostich – Arkon's imperator nodigt uit tot een galactische conferentie. Kamurte – Een mislukte held komt in actie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende