< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1923 • 0816    VREDESMISSIE


De volken van de Melkweg krijgen van de imperator een uitnodiging om naar Arkon te komen om daar een nieuw galacticum te vormen. De meeste volken reageren gereserveerd. Grootmachten als de Liga van Vrije Terranen, het Arkoonse Kristalimperium en het Forum Raglund beloeren elkaar nog steeds wantrouwig. Verder hebben alle bewoners van de Melkweg geleden onder de terreur van de Tolkanders en hun 'moeder' Goedda. Het gevaar kon tenslotte worden afgewend maar toen waren er al miljarden slachtoffers gevallen en 52 bewoonde planeten verloren gegaan. Op Terra waren het de Dsjerro's die grote delen van Terrania in puin hadden gelegd en veel mensen hadden gedood voor ze konden worden verjaagd.

Achter de aanvallen van de Dsjerro's en de Tolkanders staat een macht die Shabazza wordt genoemd. Behalve enkele leidinggevende personen weet praktisch niemand iets van deze macht.

De Melkweg valt onder het machtsbereik van de geheimzinnige Coalitie Thoregon en deze is in strijd met Shabazza zodat alle planeten een potentieel aanvalsdoel van Shabazza zijn.

De sfeer wordt nog meer gespannen door de nieuwe plannen van de Arkoniden. Tot een onbekend volk op het toneel verschijnt - de Solmothen met hun vredesmissie ...


De missie van de Solmothen heeft zeker in het begin een verrassend succes. Veel volken in de Melkweg zoeken niet langer een confrontatie maar zijn bereid te onderhandelen. De vraag is hoe de situatie in Arkon I zich ontwikkelt want er zijn intriges op Arkon.


Oorspronkelijke titel: Friedensmission

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): ruimteschip van de Thorrimers door Torsten Renz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: het vertrek van de Solmothen – en de trucs van de galactici.


Locatie en tijdsruimte: Terra, Ertrus, Gatas – 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Bré Tsinga – De jonge psychologe begint aan een 'natte actie'. Cistolo Khan – De LVT-commissaris heeft niet alleen met binnenlandse politieke ergernis een probleem. Battanboo – De oude Solmothe vertrekt voor een vredesmissie in de galaxie. Atlan – De Arkonide observeert de activiteiten in zijn oude vaderland. Genhered – De Nonggo schept nieuwe levensmoed.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende