Thantur-Lok, Sol-System, Scarfaaru-stelsel – april 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1921 • 0814    PROJECT MIRKANDOL


Hoofdpersonen: Atlan, Sargor da Progeron, Lengor, Gelarim, Solder Brant, Cistolo Khan.


In het jaar 1290 NGT is de situatie in de Melkweg nog steeds kritisch, vooral omdat grootmachten als het Kristalimperium van de Arkoniden, de Liga van Vrije Terranen en het Forum Raglund elkaar wantrouwig beloeren. Verder hebben alle bewoners van de Melkweg geleden onder de terreur van de Tolkanders en hun 'moeder' Goedda. Het gevaar kon tenslotte worden afgewend maar toen waren er al miijarden slachtoffers gevallen en 52 bewoonde planeten verloren gegaan. Op Terra waren het de Dsjerro's die grote delen van Terrania in puin hebben gelegd en veel mensen gedood, voor ze konden worden verjaagd.

Achter de aanvallen van de Tolkanders en de Dsjerro's staat een macht die Shabazza wordt genoemd. Behalve enkele leidinggevende personen weet praktisch niemand iets van deze macht: . .

De Melkweg valt onder het machtsbereik van de geheimzinnige Coalitie Thoregon en deze is in strijd met Shabazza zodat alle planeten een potentieel aanvalsdoel van Shabazza zijn.

De Arkoniden in het Kristalimperium schijnen zich daarover geen zorgen te maken, ze werken onverstoorbaar aan het project Mirkandol ...


Mirkandol ontpopt zich als een gigantische paleisstad op de kristalplaneet, in het hart van het nieuwe Arkoonse imperium. Wat is verborgen achter deze pracht kunnen de volkeren van de Melkweg niet weten. De spanningen brengen andere wezens ertoe zich met de politiek in de Melkweg te bemoeien.


Oorspronkelijke titel: Projekt Mirkandol

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Brown