DaGlausch, Leilanz-stelsel – april 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1919 • 0812    DE GOLDNERSE


Hoofdpersonen: Eismer Störmengord, Mondra Diamond, Perry Rhodan, Poulton Kreyn, Tautmo Aagenfelt.


Sinds Perry Rhodan in het jaar 1288 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening de geheimzinnige Brug in de oneindigheid heeft betreden, werd hij betrokken bij gebeurtenissen van grote betekenis. Met zijn vriend Reginald Bull komt hij bijvoorbeeld terecht in de galaxie Plantagoo, waar hij op het nippertje een galactische oorlog kan voorkomen.

Rhodan begrijpt dat de mensheid opnieuw gevangen zit in het spanningsveld tussen kosmische machten en een rol moet spelen in een conflict, waarvan het bestaan tot nu toe niet eens werd vermoed.

Een partij in het conflict is de Thoregon Coalitie die zich inzet voor de vrede in de kosmos en de vrijheid van individuen. Tot de coalitie behoren zes verschillende volken uit verschillende galaxies - sinds kort is het Terraanse volk één van die zes.

Over de tegenstander is weinig bekend, alleen dat hij een handlanger heeft, Shabazza, die in meerdere galaxies groot onheil heeft aangericht, ook in de Melkweg.

Om een einde te maken aan de activiteiten van Shabazza moet Rhodan, de zesde bode van Thoregon, eerst zijn oude ruimteschip terugveroveren, de SOL. Daarvoor vliegen Rhodan en zijn vrienden naar de galaxie Whirlpool, waar ze de Goldnerse treffen ...


Perry Rhodan en zijn begeleiders vinden, sneller dan verwacht, reële sporen van Terranen in een vreemde dubbelgalaxie. Nu is het zaak, zo snel mogelijk contact met hen op te nemen.


Oorspronkelijke titel: Die Goldnerin

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Brown